Het publiek wordt helemaal stil wanneer een 85-jarige op de catwalk wandelt, beter dan elk jong supermodel.

Op de leeftijd van 85 jaar jong blijft Carmen Dell’Orefice bewijzen dat er op schoonheid geen ouderdom staat. Ze is een Amerikaans supermodel, een actrice, een muze en een icoon – en als je nog niet van haar gehoord hebt, dan wordt dat dringend tijd. Ze is beter bekend als het oudste actieve model ter wereld. Op haar 16 stond ze in oktober 1947 al op de cover van Vogue.

model

Dell’Ofefice en haar moeder hadden het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen en haar inkomsten als model waren niet voldoende om rond te komen. Omdat er toen nog geen telefoon was, moest Vogue loopjongens naar haar appartement sturen om te laten weten dat er een opdracht was. Ze rollerskate naar de opdrachten om op de bus te besparen.

Zij en haar moeder waren ook getalenteerde kleermaaksters, dus maakten ze ook geregeld kledij om iets bij te verdienen. In juni 2011 vierde ze haar tachtigste verjaardag en in de daaropvolgende maanden kreeg ze zelfs een eredoctoraat aan de University of the Arts London, als erkenning voor haar bijdrage aan de mode-industrie.

DEEL deze bijzondere dame als ook jij vindt dat leeftijd maar een getal is!