Het meisje wordt zwaargewond door haar ontvoerders achtergelaten, als 3 leeuwen in de aanval gaan.

Als meisje opgroeien in het Afrikaanse land Ethiopië is zwaar en vol risico’s, want de opgroeiden vrouwen hebben geen beschermen en geen rechten. In het derde armste land ter wereld worden meisjes tijdens hun tienerjaren ontvoerd om dan gedwongen uitgehuwelijkt te worden. Bijna 70 procent van de huwelijken in Ethiopië zijn gedwongen.

leeuwen1

Het verhaal van een klein meisje van 12 jaar oud dat door 7 kidnappers ontvoerd werd, is echt indrukwekkend. Een hele week lang was ze verdwenen. Haar familie had niet het minste nieuws over haar en ze vreesden dan ook voor het leven van hun dochter.

leeuwen2

De mannen hadden haar geslagen, mishandeld en diepe wonden toegebracht, om haar te dwingen tot een huwelijk en vernederden haar zo lang, totdat ze zou breken. Maar dan duiken haar dierlijke redders op.

leeuwen3

De 3 leeuwen werden blijkbaar aangetrokken door het gehuil van het meisje, dat blijkbaar een beetje leek op het gehuil van leeuwenwelpjes. Toen ze de gevaarlijke leeuwen zagen, sloegen de kidnappers op de vlucht en lieten het meisje alleen achter. Ze dachten dat de leeuwen haar zouden opeten.

leeuwen4

Maar dat was niet bepaald het geval: in plaats van haar aan te vallen, legden ze zich beschermend rond het meisje dat huilend op de grond lag. Toen de politie ter plaatse kwam, geschiedde een volgend wonder.

leeuwen5

“Ze stonden daar als lijfwachten een hele dag lang rond haar, tot de politie en de familie haar vonden en dan lieten ze het meisje achter als een geschenk”, vertelt sergeant Wondimu Wendaju van de plaatselijke politie. Het meisje verkeerde in shock en moest in het ziekenhuis opgenomen worden. Maar de drie roofkatten hebben haar alleszins voor erger behoed, want het meisje werd niet verkracht. Vandaag leeft ze weer onder de hoede en bescherming van haar gezin.

Een indrukwekkend verhaal dat aantoont dat het niet altijd wilde dieren zijn waarvoor de mens het meeste bang moet hebben.

DEEL dit wonderbaarlijke verhaal met je vrienden op Facebook!


Bron: nbcnews.com en YouTube/NU River