Het meisje wilde alleen maar leren skaten. Maar wat de jongen met haar doet, ontroerd de hele wereld

Jeanean Thomas is 29 jaar oud en een sportieve mama uit Ontario (Canada) die haar 6-jarige dochter Peyton een bijzonder advies meegaf: je kan en mag alles doen, ongeacht wat anderen daar ook van denken of zeggen. Toen haar kleine meisje dan de wens uitte om te leren skaten, wilde haar moeder haar daarin steunen. Maar in het park maakt ze iets mee dat haar compleet verrast en waarover ze ’s avonds op het internet schrijft.

schermafbeelding-2016-11-15-om-12-05-17

”Liefste tiener van het skatepark,

Je bent ongeveer 15 jaar oud, dus verwachtte ik niet van je dat je al bijzonder volwassen zou zijn of dat je mijn kleine meisje in het skatepark zou dulden.

Wat je niet weet, is dat mijn dochter al maandenlang wilde leren skateboarden. Ik moest haar er echt van overtuigen dat skaten niet alleen voor jongens was. Toen we dan eindelijk het skatepark betraden en zagen dat het vol jongeren zat die rookten en vloekten, wilde ze onmiddellijk rechtsomkeer maken en naar huis gaan. Stiekem wilde ik dat ook, want ik wilde mijn moederstem niet verheffen en met jullie in discussie treden.

Ik wilde echter evenmin dat mijn dochter zou denken dat we voor iemand zouden moeten vluchten of dat we niet evenveel recht zouden hebben om van het skatepark gebruik te maken. Dus toen ze me zei “Mama het zit hier vol oudere jongens” vertelde ik haar rustig “En dan? Het skatepark is niet van hen.”

Ze rolde van de ramp naar beneden, hoewel jij en je vrienden langs haar heen raasden. Ze had het nog maar twee of drie keer geprobeerd toen jij opstond en had gezegd: “Hey, excuseert u mij …”

Ik bereidde me toen al voor op mijn “Ze heeft evenveel recht om hier te skaten als jullie” preek toen ik je hoorde zeggen “Je voeten staan verkeerd. Kan ik je helpen?” Daarna heb je een uur met mijn dochter doorgebracht om haar te leren hoe ze haar evenwicht moest bewaren en hoe ze met haar bord moest manoeuvreren. En ze luisterde naar je – daar slagen de meeste volwassenen zelfs niet in. Je had haar hand vastgehouden en haar recht geholpen wanneer ze viel. Je zei haar zelfs dat ze de reling mocht vasthouden zodat ze niet zo gemakkelijk zou vallen.

Ik wil dat je weet dat ik trots ben dat je deel uitmaakt van onze gemeenschap en ik wil je bedanken dat je zo goed voor mijn dochter was, hoewel je vrienden je daarom uitlachten. Ze verliet het skatepark met trots en met het besef dat ze alles kon dankzij jou.”

park1

Mama Jeanean was ontroerd door de belangeloze hulp van deze jongen, die zelfs het hoongelach van zijn vrienden trotseerde om haar dochter te leren skaten. Haar bericht werd ondertussen meer dan 30.000 gedeeld en hopelijk is de boodschap ook bij deze held terechtgekomen. Laten we hopen dat hij gewoon blijft zoals hij is.

park2

DEEL als je het hiermee eens bent!