Heb je deze bloedgroep? Dan moet je DIT niet eten. De uitwerking op je stofwisseling is enorm!

Iedereen heeft op school wel geleerd dat er vier verschillende bloedgroepen zijn: A, B, AB en O. Daarbij komt nog de factor: positief of negatief. Het staat al voor de geboorte vast welke bloedgroep je zult hebben. Het is vooral belangrijk te weten welke bloedgroep je hebt met het oog op een bloedtransfusie, want niet alle bloedgroepen zijn compatibel. Maar wist je dat je bloedgroep ook gevolgen heeft op je eigen persoon zelf? Hieronder volgen enkele feiten over bloedgroepen en hoe ze je leven beïnvloeden.

bloed1

Bloedgroep en voeding

Je lichaam voert de hele dag complexe processen uit. Daartoe behoort ook de spijsvertering. Mensen reageren anders op verschillende voedingsstoffen, eiwitten en koolhydraten. Daarom speelt ook de bloedgroep een grote rol in de spijsvertering. Zo moeten mensen met bloedgroep O erover waken dat ze een eiwitrijk dieet eten, terwijl mensen met bloedgroep A het rustig aan zouden moeten doen met vlees en veel groenten en fruit zouden moeten eten. Mensen met bloedgroep B moeten oppassen met wit vlees en streven naar een evenwichtig dieet. Bloedgroep AB is gebaat bij vis en voeding die veel omega 3 vetzuren bevat.

Bloed en sport

Wist je dat je bloedgroep bepaalt welke sporten geschikt voor je zijn? Bloedgroep A is gebaat bij ontspannende sporten zoals yoga of aerobics. Bloedgroep B echter meer gebaat bij een combinatie van lichaam en geest, zoals bijvoorbeeld gevechtssporten en klimmen.

bloed2

Bloed en trouwen

Er bestaan goede redenen waarom je voor het huwelijk de bloedgroep van je partner zou moeten weten. Sommige bloedgroepen gaan immers niet goed samen. Omdat de positieve factor dominant vererfd wordt, zouden vrouwen met een negatieve factor voorzichtig moeten zijn. Als de vader positief is, is de kans groot dat ook het kind positief zal zijn en dan zal het door het lichaam van de moeder als “een vreemd object” worden aanzien. Het is daarom raadzaam de risico’s vooraf met je arts te bespreken.

Bloedgroepen en buikvet

Is het je ook al opgevallen dat sommige mensen meer last hebben van buikvet dan anderen? Dat ligt uiteraard vooral aan de genen, maar ook aan de bloedgroep. Mensen met bloedgroep A verwerken beter koolhydraten, en daarom ontwikkelen ze minder snel buikvet. Mensen met bloedgroep O daarentegen hebben moeilijkheden met de vertering van koolhydraten en zullen sneller buikvet opbouwen.

bloed3

Bloedgroep en ziektes

Een ziekte heeft niet op iedereen hetzelfde effect. Ook dat kan met de bloedgroep te maken hebben.

Bloedgroep en stress

Het klinkt bizar op het eerste zicht, maar mensen met bloedgroep O hebben een hoger cortisol gehalte dan andere bloedgroepen. Dit hormoon is verantwoordelijk voor het stressgevoel. Daarom is het voor deze mensen eens zo belangrijk om zichzelf regelmatig een pauze en rust te gunnen.

bloed4

Antigenen

Antigenen worden gebruikt om de bloedgroepen te identificeren. Ze worden niet alleen in het bloed zelf gevonden, maar ook in het spijsverteringsstelsel. Zelfs aan de hand van het longslijm kan men de bloedgroep van mensen bepalen.

Bloedgroepen in noodgevallen

Spoedartsen hameren erop dat mensen hun bloedgroep altijd in een document bij zich zouden dragen. In noodsituaties kan dit levens redden, want elke seconde kan tellen en het verschil maken tussen leven en dood.

bloed5

Bloedgroepen en karakter

Als je weet dat je bloedgroep je stofwisseling bepaalt, is het ook niet verwonderlijk dat je bloedgroep een invloed heeft op je karakter. Mensen met bloedgroep O zijn doorgaans creatiever en meer extrovert. Bloedgroep A daarentegen is rustig en hebben een bijzonder gevoel voor kunst en esthetiek. Mensen die erg op hun privacy gesteld zijn en erg onafhankelijk zijn, hebben vaak bloedgroep B. Mensen met bloedgroep AB zijn vaak terughouden, voorzichtig en kunnen gemakkelijk alleen zijn.

Bloedgroep en zwangerschap

De bloedgroep beïnvloedt ook de kans om zwanger te worden. Vrouwen met bloedgroep AB produceren meer hormonen en worden sneller bevrucht. Dit betekent: vrouwen met bloedgroep AB worden sneller zwanger!

bloed6

Fascinerend wat een bloedgroep allemaal kan beïnvloeden!

DEEL deze interessante informatie met je vrienden op Facebook!