Haar tante trouwde in 1979. Maar als een vreemde dit over haar oom online zet, stromen de tranen.

Op 8 september deelde de Spaanse Pili Garrido Sánchez een post op Facebook waarin iemand op zoek was naar de eigenaar van een voorwerp dat in zee gevonden was. Ze had echter niet kunnen vermoeden wat dit bericht teweeg zou brengen.

ring1

De post werd gepubliceerd door een duikinstructrice die tijdens een duiktrip een oude ring had opgedoken. Omdat hij helemaal de modder en de viezigheid zat, wist ze dat de ring al even op de bodem van de zee gelegen moest hebben. Het was een trouwring en droeg een inscriptie “Juani”. Dus besliste deze duikster het beste instrument van het digitale tijdperk te gebruiken om de rechtmatige eigenaar te vinden: Facebook. Ze vroeg zich af of iemand de ring zou herkennen.

5 dagen later deelde Pili Garrido deze post eigenlijk eerder toevallig, zonder te weten dat haar oom en tante de hoofdrolspelers waren in dit verhaal. Agustin en Juani hebben geen Facebook, maar het verhaal kwam hen toch ter ore. Aanvankelijk konden ze het gewoon niet geloven. Het was hun trouwring die ze 37 jaar geleden verloren waren toen Agustin 5 maanden na hun bruiloft in zee aan het zwemmen was! Enkele dagen na deze post, en na een zoektocht van dertig jaar, keerde de ring eindelijk terug naar zijn rechtmatige eigenaar. Wie had gedacht dat iemand ooit deze ring zou opduiken?

Dankzij de meer dan 75.000 mensen die deze post deelden, geschiedde het wonder!

DEEL dit opmerkelijke bericht met je vrienden!