Haar beste vriend is doodziek. Hoe ze afscheid van hem neemt, zal je tot tranen toe bewegen.

Hij is een hond. Maar hij is ook haar trouwste metgezel en vriend. En hij heeft niet lang mee te leven. Daarom organiseerde deze vrouw iets wondermooi om van hem afscheid te nemen. Zhenia Bulawka en haar vriend Christian uit Baltimore houden van hun drie honden Rub, Violet en Duke boven alles. De staffordshire Duke begeleidt hen al 11 jaar. Maar de hond is doodziek. Duke heeft kanker in het laatste stadium. Elke dag zou zijn laatste kunnen zijn. Maar samen willen ze hem nog een laatste wens vervullen.

hond1

Duke houdt van zwemmen en houdt er nog het liefst van al van om in het zwembad van het gezin door te brengen. Maar hij heeft de oceaan nog niet gezien. Dus pakt het stel hun koffers en gaan met de honden op reis voor een geweldige strandvakantie. De hele uitstap is gewijd aan hun vriend Duke.

hond2

Ze zijn helemaal alleen aan het strand. Het is voor iedereen een heel bijzondere gebeurtenis. De viervoeter ervaart voor de eerste keer in zijn leven de kracht van de golven.

hond3

Omdat ze met drie grote honden moeilijk op restaurant kunnen gaan, worden de sandwiches op het strand verdeeld. Voor de viervoeter uiteraard zonder uien.

hond4

In het hotel zijn ze getuige van een prachtige zonsondergang. Het heerst een bijna magische sfeer. Maar het spookt steeds door het hoofd van Zhenia dat ze weldra afscheid zal moeten nemen van haar beste vriend.

hond5

Ook ’s nachts verliest de zee niets van haar aantrekkingskracht.

hond6

De volgende dag worden ze begroet door de stralende zon. De hondenliefhebster draagt zoals altijd de armband die ze van haar echtgenoot kreeg, met daarop de beeltenis van Ruby en Duke, die haar liefdevol aankijken. Op deze manier heeft ze haar lievelingsdieren altijd een beetje bij zich.

hond7

Een maand na hun reis naar de zee zou Duke overlijden. Na een gevecht van twee jaar tegen kanker moest hij de strijd staken. Zhenia is ongelofelijk dankbaar dat ze deze vakantie nog met Duke heeft kunnen doorbrengen.

hond8

Voor Zehnia was Duke de beste, leukste, gezelligste en trouwste vriend ter wereld. Hij heeft haar leven veranderd en ze zal hem oneindig veel missen. Duke zal voor eeuwig een plaatsje in haar hart hebben.

hond9

Deze vrouw zou zelfs naar het einde van de wereld gereisd zijn om haar hond nog een laatste pleziertje te doen.

DEEL dit wondermooie verhaal met je vrienden op Facebook!