Glamourfoto’s van moedige kale tienermeid gaan online viraal

Andrea Sierra Salazar is een prachtige 17-jarige uit Texas. Al van toen ze 13 jaar oud was, doet ze voor het plezier modellenwerk. Maar op een dag werd haar wereld doorheen geschud toen ze een vreemde hobbel in haar nek ontdekte. Haar moeder liet haar door een arts controleren en die ontdekte nog twee andere hobbels. Andrea kreeg te horen dat ze Hodgkin lymfoom had.

prinses1

Andrea moest met school stoppen omwille van haar kanker, maar haar ziekte weerhield haar er niet van om verder modellenwerk te doen. Sterker nog, ze zag de extra vrije tijd eerder als een gelegenheid om net nog meer modellenwerk te doen. Maar toen Andrea haar haren begon te verliezen, kreeg haar zelfvertrouwen een stevige knauw. “Voor mijn chemo was ik altijd een zelfbewuste meid” vertelde ze. “Dus toen mijn haren begonnen uit te vallen en ik in de spiegel keek, voelde ik me echt belabberd.”

prinses2

Ze deed verder modellenwerk maar met verschillende pruiken. Maar op een dag stelde fotograaf Garmendia voor om de pruik gewoon af te nemen. “De manier waarop ze met haar ziekte omgaat, is echt heel inspirerend” vertelde de fotograaf na deze fotoshoot. Andrea publiceerde de foto’s met de tekst “Kanker houdt me niet tegen om een prinses te zijn.”

prinses3

Andrea voegde er nog aan toe: “Ik besefte dat ik me over niets hoef te schamen. Ik zou gewoon trots moeten zijn.”

Andrea wil dat andere kankerpatiënten weten dat ze mooi zijn, haar of geen haar. “Deze foto’s hebben me geleerd om mezelf te aanvaarden ongeacht hoe ik er ook uitzie. Ik heb geleerd dat het haar op iemands hoofd niet bepaalt wie je bent. Het zijn onze handelingen en de manier waarop we anderen behandelen.”

prinses4

“Alle meisjes zijn prinsessen” zegt Andrea. “En vandaag voel ik me mooi, zowel vanbinnen als vanbuiten.”

DEEL deze belangrijke woorden met je vrienden op Facebook!