Giet magnesiumsulfaat in een sok om gemakkelijk elke oorinfectie te behandelen

Met het koude weer zijn we deze tijd van het jaar meer vatbaar voor ziektes. Een van de vaakst voorkomende ziektes tijdens de herfst en de winter is de klassieke verkoudheid en een gebruikelijk symptoom daarvan is een oorontsteking.

sok1

Oorontstekingen ontstaan wanneer een verkoudheid een ophoping van vloeistoffen in de oren veroorzaakt. Vooral kinderen hebben er last van en de symptomen gaan gepaard met oorpijn en gele vloeistof die uit de oren druipt.

sok3

Gelukkig bestaat er een huishoudelijk middeltje dat voor snelle verlichting zorgt. Een oorontsteking is best vervelend. Het is een zeurend gevoel dat maar niet lijkt weg te willen gaan en soms word je er gewoon gek van.

Het enige wat je nodig hebt, is een witte sok …

sok4

… en een beetje magnesiumsulfaat of Epsomzout. Een dokter legt uit dat magnesiumsulfaat een getest huishoudelijk middeltje is dat perfect werkt tegen pijnen en kwaaltjes, inclusief oorpijn. Je moet de voet van de sok met magnesiumsulfaat vullen. Dit is doorgaans anderhalve kop magnesiumsulfaat.

sok5

Open de sok en giet het witte goedje er voorzichtig in. Het beste gebruik je hiervoor een trechter om morsen te vermijden.

sok6

Als de voet gevuld is, leg je een stevige knoop in de sok zodat er geen Epsomzout kan uitvallen.

sok7

Vervolgens warm je de sok op in een pannetje. Warm de sok op een gemiddeld laag vuurtje op en draai ze regelmatig om totdat de zouten opgewarmd zijn. Het mag echter niet te heet zijn. Gebruik witte sokken want gekleurde sokken verbranden gemakkelijker.

Je kunt de sok ook in de magnetron opwarmen. Maar wees voorzichtig want de sok kan heel snel opwarmen en zelfs vuur vatten. Het beste is om met intervallen van vijf seconden te werken en dan te voelen of de sok warm genoeg is.

sok8

Vervolgens leg je de sok tegen het oor van de patiënt in je gezin en de pijn zou binnen enkele seconden al moeten verzachten. Dit proces kan je eindeloos herhalen door de sok zo nodig opnieuw op te warmen.

DEEL deze geniale tip met je vrienden!


Bron: Shareably.net