Gemene vrouw pikt de portemonnee van een 86-jarige. Die huilt omdat ze beseft dat ze te oud is om haar te achtervolgen.

Bernice Stames, 86, houdt ervan om in haar rolstoel gezellig voor haar appartement in New York te zitten om de voorbijgangers te begroeten. Onlangs genoot Bernice van haar dag toen er een vrouw voorbijkwam die “goedemorgen” zei en vervolgens met haar handtas aan de haal ging. Vroeger was Bernice best een goede loopster. De voormalige hogeschoolatlete in haar wilde niets liever dan opstaan en achter de dief aanrennen – maar toen ze probeerde op te staan, besefte ze dat ze gewoon te zwak en te vermoeid was.

oma1

Bernice had haar handtas echt nodig want haar bankkaart en geld zaten erin. Je kunt je wel inbeelden hoe hulpeloos ze zich moet gevoeld hebben. Maar dan gebeurde er toch nog iets moois … De politie kon de dief niet alleen vatten, maar besloten ook nog eens om Bernice op een bijzondere manier in de bloemetjes te zetten.

oma2

De dader werd geïdentificeerd als de 37-jarige Adrienne Terry en werd aangeklaagd wegens diefstal. Ze later dit jaar voor de rechter moeten verschijnen.

oma3

Het verhaal van Bernice ging viraal en voor ze het wist, werd ze door verschillende televisiestations geïnterviewd.

oma4

Omdat de dievegge het geld al had opgemaakt, besloten de politieagenten uit hun eigen zak geld in te zamelen en samen te leggen om aan de vrouw te schenken. Bernice barstte uit in tranen – ditmaal van vreugde …

oma6

Bernice zegt dat ze het proces tegen Terry zal bijwonen, gewoon om haar in de ogen te kunnen kijken en haar te laten voelen dat ze met de verkeerde persoon rotzooide.

DEEL dit hartverwarmende verhaal op Facebook!