Gebruik een aardappel om ruim een maand lang je kamer te verlichten

Ik hou van aardappelen. Gebakken aardappelen, gekookte aardappelen, aardappelpuree, frietjes en chips … noem maar op, ik eet het! Ze zijn wellicht niet meteen het gezondste voedingsmiddel, maar bezitten wel heel wat voedzame stoffen. Ze bevatten vitamine C en D, alsook mineralen zoals kalium, calcium, zink en magnesium. Niet slecht! Het is bovendien best goedkoop en ze kunnen lang bewaard worden. Moest je nog niet overtuigd zijn, is er misschien iets dat je over de streep kan trekken: de bescheiden aardappel kan energie produceren om een kamer een maand lang te verlichten!

aardappel

Haim Rabinowitch is een professor wetenschap en landbouw aan de Universiteit van Jeruzalem. Hij en zijn team vonden een manier om van een aardappel een krachtige batterij te maken. Een rauwe aardappel kan al energie produceren, maar als je hem acht minuten laat koken, is dat nog tien keer zoveel.

De aardappelbatterij bestaat uit een aardappel, twee metalen elektroden en klemmetjes. Met deze kit bewees de professor een kamer met LED-lichtjes te kunnen verlichten en dat gedurende 40 dagen lang! Dit zou vooral in onderontwikkelde regio’s een baanbrekende oplossing kunnen zijn.

Bekijk de video hieronder en DEEL dit bericht met je vrienden op Facebook!

    Bron: YouTube