Geadopteerde baby laat mama niet toe haar aan te raken. 5 jaar later komt de keiharde waarheid aan het licht

Tina Traster en haar echtgenoot hadden altijd al kinderen gewild. Uiteindelijk werd hun droom vervuld toen ze eindelijk het genoegen hadden om een prachtig meisje te adopteren. Hun adoptiedochter Julia groeide op in een Siberisch weeshuis en kwam bij haar nieuwe familie terecht toen ze acht maanden oud was. Maar algauw merkte Tina dat er iets niet klopte – sterker nog, er was iets grondig fout.

baby1

Hoewel ouders die een kind willen adopteren soms denken dat de procedure relatief eenvoudig verloopt en dat ze snel hun kind in hun huis kunnen verwelkomen, is de realiteit helaas vaak anders.

Tina en Rick adopteerden Julia uit een Russisch weeshuis in 2003. Ze waren toen beiden in de 40.

baby2

Tina en Rick hadden verwacht dat ze snel een band zouden smeden met Julia. Maar algauw beseften ze dat er iets mis was. Julia toonde hoegenaamd geen emoties. Ze keek nooit in de ogen van haar moeder, ze liet Tina haar niet vasthouden en ze leek nog het liefst van al gewoon apathisch op de grond te willen zitten.

Tina was verwoest. Ze dacht dat ze een slechte moeder was omdat haar kind haar keer op keer negeerde.

baby3

“Gedurende weken, misschien wel maanden, zakte ik steeds dieper in een depressie. Ik dacht dat ik een vreselijke vergissing had gemaakt. Misschien was ik gewoon niet gemaakt om moeder te zijn?”, schreef Tina op haar blog Julia + Me.

Naarmate de jaren verstreken en Julia naar de kleuterschool ging, werd het echte probleem pas duidelijk.

Als Tina haar van school ging ophalen, zag ze dat Julia vaak helemaal alleen stond, soms verborg ze zich zelfs onder een tafel.

baby4

Tina werd alsmaar meer wanhopig en had de behoefte om er met iemand over te praten.

Dus ging ze naar een kinderarts en deed haar verhaal. Toen leerde ze over reactieve hechtingsstoornis. De stoornis was helemaal van toepassing op Julia en komt vaak voor bij kinderen die vanaf heel jonge leeftijd in een weeshuis terechtkomen.

baby5

Het is een zeldzame, maar ernstige aandoening, waardoor kinderen niet in staat zijn om een gezonde emotionele band met andere personen op te bouwen. Julia vermeed haar adoptiemoeder omdat ze door haar biologische ouders in de steek werd gelaten.

baby6

Tina en Rick zouden hun dochter echter nooit opgeven. Ze deden al het mogelijke om de diagnose van Julia beter te begrijpen en er iets aan te doen. Vanaf dat moment werkten ze dag in dag uit om het vertrouwen van Julia te winnen.

baby7

Kinderen met deze stoornis moeten zo snel mogelijk de gepaste zorgen krijgen. Langzaam maar zeker lokten ze hun dochter uit haar schulp.

baby8

“Ze liet me stilaan haar moeder worden. En ik ben daar haar nog elke dag heel dankbaar voor. Ze vecht tegen onderbewuste demonen en dat zal zo haar hele leven nog wel een beetje blijven”, schrijft Tina.

baby10

Ondertussen is Julia een prachtige meid geworden. Ze speelt viool, houdt van dieren en haar favoriete film is Pinokkio.

baby9

DEEL het verrassende avontuur van deze moeder als je vindt dat elk kind het verdient om van gehouden te worden – ongeacht wat ze ook meegemaakt hebben!

Bron: Facebook/Julia Traster, Newsner.com en YouTube