Familie is tot tranen toe bewogen wanneer 5-jarige haar nieuwe arm krijgt.

Katelyn Vincik is een 5-jarig meisje die met haar liefdevolle familie in Texas woont. Katelyn is net als alle andere meisjes van haar leeftijd, behalve dan dat ze werd geboren met een halve linkerarm. Haar moeder Kimberly vertelde dat Katelyn al een jaar op een wachtlijst stond om een prothese te krijgen. In plaats van te wachten, wendde Kimberly zich tot de meest onwaarschijnlijke plaatsen om hulp te krijgen – de bibliotheek.

arm1

De nabijgelegen Harris County Public Library beschikt namens over een hoogtechnologische 3D printer en Kimberly vroeg zich af of zij een prothesearm voor haar dochter konden printen. Patrick Ferrell van het innovatielaboratorium van de bibliotheek vertelde: “We waren ervan overtuigd dat we er eentje konden maken. We hadden het gewoon nog nooit gedaan.”

arm2

Aan de hand van een ontwerp van een groep vrijwilligers gekend als Enabling the Future gingen ze aan de slag. Het hele proces nam 22 uur tijd in beslag.

arm3

Toen was het grote moment aangebroken: Katelyn pakte haar nieuwe arm uit en deed hem aan.

Katelyns mama: “Ze is een erg gelukkig kind, maar laten we zeggen dat ze nog nooit zo lang had geglimlacht in haar leven.”

arm4

“Haar gezicht lichtte helemaal op van puur geluk. Het was echt een onbetaalbaar moment.”

arm5

Ferrell beschrijft de reactie van hemzelf en de aanwezigen: “Ik ben een grote jongen en niemand wil een kerel van 120 kg zien huilen tijdens een feestje, dus probeerde ik me goed te houden.

Maar het werd best emotioneel in de zaal.”

arm6

Dankzij de hulp van de bibliotheek en haar familie kan Katelyn eindelijk twee armen gebruiken net zoals elk ander meisje van haar leeftijd.

DEEL dit aangrijpende verhaal met je vrienden op Facebook!