Een alleenstaande moeder van 3 kinderen won 180 euro. Maar wat ze met het prijzengeld deed, zorgde voor een ware sensatie!

De kans dat je met de lotto de grote jackpot wint, is bijzonder klein. Zelfs om de kleinere bedragen te winnen, moet je al erg veel geluk hebben. Als je dan toch wint, denk je uiteraard in eerste instantie aan jezelf, zeker als je alleenstaande moeder bent en moeilijkheden hebt om de eindjes aan elkaar te knopen.

Sofia Lorena uit de Amerikaanse staat Massachusetts had het geluk dat ze een keertje een winnend krasbiljet had. Ze won 200 dollar – dat is omgerekend ongeveer 180 euro. Uiteraard kon ze dit als alleenstaande moeder van drie kinderen erg goed gebruiken.

Ze wilde haar lotje meteen verzilveren in een tankstation. Maar dan valt haar oog plotseling op een bevriezende dakloze. De man heet Glenn en hij hield een bordje omhoog: “Alles zou me helpen.” Sofia monsterde Glenn en merkte dat hij bibberde en huilde, terwijl de ijskoude wind om zijn oren gierde. Ze draaide haar raampje naar beneden en nodigde hem uit om samen een koffie te drinken. Aarzelend nam de dakloze het aanbod aan.

Sofia kocht hem een kopje koffie bij Dunkin’ Donuts. Tijdens hun gesprek vroeg ze hem waar hij die nacht zou slapen. Hij kon haar geen antwoord geven. Glenn vertelde haar dat hij al drie jaar op straat woonde en meestal in zijn slaapzak op straat sliep. Hij wist evenmin waar het dichtstbijzijnde opvangcentrum voor daklozen zich bevond.

Dan herinnerde Sofia zich plots weer dat ze zojuist 180 euro had gewonnen. Ze reed hem naar een motel genaamd Rosewood en betaalde hem 2 overnachtingen. Ze weet heel goed waarom ze dit deed: “Ik heb nog nooit een volwassen man zien huilen. Hij begon te bidden en zei me dat ik een engel was.”

Nog geen 24 uur nadat ze haar verhaal op Facebook had gedaan, begonnen haar vrienden eten en warme kleding voor Glenn te brengen. Sofia begon bovendien een online inzamelactie om de dakloze man te steunen. Op twee dagen tijd had ze 18.000 dollar ingezameld! Die had nooit verwacht dat het leven nog zo een onverwachte wending voor hem in petto zou hebben.

DEEL dit hartverwarmende verhaal met iedereen die je liefhebt!


Bron: Facebook/Sofia Lorena en LittleThings.com