Een 8-jarige bruidje overleed tijdens haar huwelijksnacht en de reden waarom is al even tragisch als ziekelijk.

Geregelde huwelijken zijn een controversieel thema en geleidelijk aan komt er vanuit alle hoeken ter wereld meer protest tegen deze praktijken. Maar in Jemen bestaat de traditie nog altijd. Zeer jonge meisjes worden er uitgehuwelijkt aan veel oudere mannen en de gevolgen kunnen dodelijk zijn.

bruid1

Wat zou jij doen als je niet de keuze had om te trouwen met wie je wilt? Wat zou je doen als je echtgenoot zoveel ouder is dat je eigenlijk niet samen zou mogen zijn? Dat is wat vele meisjes uit Jemen dagelijks moeten ondervinden. Het is niet ongebruikelijk dat meisjes van acht worden uitgehuwelijkt aan mannen die vijf keer ouder zijn.

bruid2

Deze traditie heeft verregaande gevolgen, niet alleen voor de meisjes zelf maar voor de hele samenleving. Het leven van jonge meisjes wordt ontnomen en helaas soms letterlijk. Een jong meisje uit Jemen overleed tijdens haar huwelijksnacht aan interne bloedingen omdat haar “echtgenoot” haar verkrachtte. Ze was acht jaar oud.

Een vierde van de vrouwelijke bevolking in Jemen trouwt nog voor ze 15 zijn.

bruid3

Deze traditie is ronduit barbaars en moet een halt toegeroepen worden. In een poging om dit te doen creëerde een YouTuber de volgende video.

DEEL deze boodschap op Facebook!