Droevige opa kan geen ijsjes verkopen, tot een klant hem een gigantische cheque overhandigt.

Soms kan het zien van verdriet zo overweldigend zijn dat je niet anders kunt dan handelen. Joel Cervantes Macias reed door de straten van Chicago toen hij de 89-jarige Fidencio Sanchez een ijskarretje zag voortduwen. Macias kende Sanchez niet, maar hij kon zien dat de man uitgeput was en toch nog tot het uiterste ging.

ijskarretje

“Het brak mijn hart die man te zien die op zijn leeftijd gewoon van zijn pensioen zou moeten genieten. Ik moest gewoon stoppen en deze foto maken. Ik kocht toen 20 ijsjes en gaf hem 50 dollar en zei dat God hem mocht zegenen en reed weg” vertelde Macias.

Maar dat was niet voldoende. Hij wilde meer doen. Hij deelde het verhaal en richtte een GoFundMe-account op om geld in te zamelen voor de man. De doelstelling was 3.000 dollar. Binnen enkele dagen had de gemeenschap meer dan 141.000 dollar ingezameld. Indrukwekkend!

Maar Macias leerde dat het verhaal van deze man nog hartverscheurender was dan gedacht. De dochter van Sanchez was overleden, dus moesten hij en zijn vrouw hun kleinzonen adopteren. Hij werkte de afgelopen 23 jaar 12 uur per dag en verdiende dagelijks maximaal 50 tot 60 dollar.

Is hij nu van plan om op pensioen te gaan? Neen! Sanchez gelooft dat hard werken en frisse buitenlucht hem goed doet, maar is toch van plan een beetje minder te werken om meer tijd met zijn gezin te kunnen doorbrengen!

DEEL dit prachtige verhaal op Facebook!