Dokter drukt de baby met stuitligging naar beneden. Kijk eens goed naar mama’s bewegende buik!

Liam Muckleston nam het bezoek van zijn vrouw aan het Royal Sussex Hospital in Brighton, Verenigd Koninkrijk, op. Na 36 weken en drie dagen was hun baby in stuithouding komen te liggen. Elke moeder weet dat dit bij de bevalling tot ernstige complicaties kan leiden.

stuit

Een stuitligging komt voor wanneer de baby met de voeten of knieën naar voren komt te liggen. Bij een bevalling zonder complicaties wordt de baby met het hoofdje eerst geboren. Daarom wordt bij een stuitligging vaak een keizersnede uitgevoerd om verstikking door de navelstreng, zuurstoftekort en hersenschade te vermijden.

Maar dit neemt niet weg dat eerst geprobeerd wordt om de baby toch nog in de juiste positie te draaien. Dat is precies wat we in de onderstaande video te zien krijgen. De arts gebruikt zijn blote handen om de buik van de moeder te passeren en probeert zo een keizersnede af te wenden.

Dit is best ongelofelijk om te zien. Na enkele minuten van masseren, zien we op de echofoto dat de baby nu wel netjes op zijn plaats ligt!

DEEL als ook jij vindt dat deze arts magische handen heeft!