Doe deze oefeningen 8 minuten per dag. 30 dagen later zijn de resultaten verrassend.

De zomer staat voor de deur en met de eerste warme dag worden ook meteen de bikini’s en de badpakken uit de kast gehaald. Nu kan niemand nog die overtollige kilootjes van Kerstmis en Pasen verbergen. Ben jij klaar voor de zomer? Nee? Geen probleem het enige wat je moet doen, is elke dag 8 minuutjes de tijd maken om deze oefeningen te doen. Het resultaat na 30 dagen is fenomenaal! Elke oefening duurt 30 seconden en rust na elke oefening 10 seconden uit. De resultaten zullen snel zichtbaar zijn.

1 – Harlekijn

Eerst en vooral moet je jezelf een beetje opwarmen. De harlekijn oefening is zeer handig omdat je hierbij alle spieren in het lichaam beweegt. Doe dit gedurende 30 seconden vooraleer met de andere oefeningen te beginnen.

oefening1

2 – Op een stoel stappen

Deze oefening versterkt je dijen en kuiten en zorgt voor een stevig achterwerk. Plaats jezelf voor een stoel en zet dan afwisselend een been op de stoel.

oefening2

3 – Push-ups

De klassieker! 30 seconden moet volstaan. Zo train je triceps, borst-, buik- en rugspieren.

oefening3

4 – Tegen de muur aanzitten

Dit is ideaal voor je dijen. Ga met je rug tegen de muur staan en laat je langzaam zakken tot je dijen in een hoek van 90 graden naar de grond staan. Voer de druk in je benen op en druk jezelf stevig tegen de muur.

oefening4

  1. Sit-ups

De goede oude sit-ups. Leg jezelf op de rug met blik op het plafond. Buig langzaam en gecontroleerd je buik voorover.

oefening5

6 – Squats

Bij velen nog bekend uit de lessen lichamelijke opvoeding. Spreid je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Houd je rug gestrekt en laat je bovenlichaam langzaam naar beneden zakken. Een geweldige oefening voor je benen en je buikspieren.

oefening6

7 – Op je onderarm steunen

Lig plat op de grond, zet je tenen rechtop en dus jezelf met gestrekte rug op je bovenarm. Als je dit geen 30 seconden kan volhouden, probeer deze positie dan zo lang mogelijk aan te houden.

oefening7

  1. Push-ups en strekken

Een goede oefening voor triceps, borst-, rug- en buikspieren. Voer een normale push-up uit maar als je rechtop komt, strek je de bovenarm en grijp je als het ware naar het plafond. Wissel telkens van kant af.

oefening8

9 – Buigen

Perfect om je heup en kuiten te trainen. Spreid je benen op schouderhoogte. Maak een buiging naar beneden totdat je benen op 90 graden ten opzichte van de grond staan. Vervolgens trek je een been bij en herhaal dit met je andere been.

oefening9

10 – Achterwaarts op een stoel leunen

Voor stevige armen grijp je achterwaarts een stoel vast. Leun met je handen achterwaarts op de stoel en laat je langzaam naar beneden zakken. Vervolgens duw je je bovenlichaam weer naar boven.

oefening10

  1. Zijwaarts op je onderarmen steunen

Ga zijwaarts op de vloer liggen. Dus jezelf met je onderarm omhoog zonder je voeten te verplaatsen. Let op een rechte houding. Behoud deze positie gedurende 30 seconden, ontspan even en herhaal deze procedure voor de andere kant.

oefening11

12 – Ter plaatse lopen

Een oefening voor het hele lichaam: Leun comfortabel achterover en maak ter plaats een loopbeweging. Wissel van knie af. Til je benen zo hoog mogelijk op om je hele lichaam te trainen. Na 30 seconden heb je wel een pauze verdiend.

oefening12

Als je dit nauwgezet gedurende 30 dagen doet, zal je snel resultaat merken. En het duurt slechts 8 minuten! Om het gezond te houden en ook te blijven is het belangrijk dat je bij pijn een arts raadpleegt. De echte diehards kunnen het programma zelfs tweemaal per dag uitvoeren. Hieronder kun je alle oefeningen nog eens in de trainingsvideo bekijken.

DEEL dit bericht op Facebook!