Dit nieuwe insect is dodelijk voor mensen en verovert de wereld. Dit moet je er over weten…

Onlangs werd er een potentieel dodelijk en vernietigende parasiet opgemerkt in onze contreien. De platworm uit Nieuw Guinea is een uitheemse indringer die je van binnenuit kan vernietigen. Leer meer over deze parasieten en wat je moet doen als je er eentje opmerkt in de buurt van je huis …

platworm

Het is een donkere worm met een oranje streep centraal op de rug. Deze worm nestelt zich graag in ratten en muizen. Dit ongedierte draagt hun besmettelijke infecties dan weer over op de mens. Als een mens ziek wordt van hun bacteriën kan dit leiden tot ernstige ziektes in de hersenen en het zenuwstelsel – en dit kan zelfs dodelijk zijn.

Mensen die geïnfecteerd worden, lopen risico om meningitis te ontwikkelen. Het begint met een vreselijke hoest. De parasiet zit dan in je longen en moet onmiddellijk behandeld worden. De wormen leven in je lichaam en eten je vanbinnen uit helemaal op terwijl ze je infecteren met vreselijke ziektes.

Als je een van deze wormen ziet, blijf er dan ver weg van, want zelfs het minste contact kan schadelijk zijn. Het kan zelfs op je huid gevaarlijk zijn omdat deze parasiet hun giftige substanties gewoon uitbraken.

Deze platwormen bedreigen niet alleen de volksgezondheid maar het hele ecosysteem. De platform kan gemakkelijk kleine wezens doden zoals hagedissen en slakken, alsook andere cruciale fauna en flora.

De worm is best groot en meet ongeveer 3 tot 7 centimeter. Zijn lichaam is plat – zoals de naam al doet vermoeden. De platworm lijkt zich goed aan te passen aan ons klimaat en zou zelfs temperaturen tot min tien graden kunnen overleven.

DEEL deze belangrijke waarschuwing met je vrienden op Facebook!


[sociallocker id=”5441″]

[/sociallocker]