Dit kleine meisje had het mooiste kapsel wat je ooit gezien hebt. En dat allemaal vanwege haar vader

Alle vaders houden van hun kinderen, en velen hebben alles voor hen over. Maar aan papa wordt doorgaans niet zoveel toevertrouwd als aan mama. In de ogen van veel mensen zijn de mama’s nog altijd de “eindverantwoordelijke” als het gaat om de opvoeding van de kinderen en het huishouden. Als de vaders dan eens helemaal alleen zijn met hun kinderen krijgen ze van hun vrouw, familieleden en zelfs van vrienden allerhande raadgevingen over hoe ze hun kind het beste verzorgen. Maar een man laat zich op dat vlak niet graag iets zeggen en dat resulteert vaak in verwarrende, maar ook grappige situaties met de kinderen.

Zo ook bij Greg Wickherst, een alleenstaande vader uit de Amerikaanse staat Colorado. Het merendeel van zijn tijd spendeert hij aan de opvoeding van zijn dochter Izzy. Bij Greg krijgt ze net zoveel zorg en liefde als ze bij haar moeder zou krijgen. De papa van Izzy doet eigenlijk vrijwel alles wat ook moeders met hun kinderen doen. Hij kleedt haar aan, speelt met haar, geeft haar te eten en is er gewoon altijd voor haar. Maar aan een ding ontbreekt het de potige man: handigheid.

Izzy had een knipbeurt nodig. Dan greep de papa zelf naar een schaar en richtte een kleine ramp aan op het hoofd van zijn dochter. Niet alleen omdat hij geen haren kon knippen, maar ook omdat hij geeneens wist hoe hij een eenvoudige paardenstaart moest maken. “Tot nu toe knipte ik alleen haar haren af en toe. Op een dag probeerde ik een paardenstaart te maken, maar zelfs dat lukte me niet.”

Maar hij wilde absoluut leren hoe dat allemaal in zijn werk gaat en tijdens zijn middagpauzes begon hij lessen te volgen bij de schoonheidsafdeling van het IntelliTec College, waar hij ook werkt. Daar vroeg hij de stylisten om schoonheidsadvies. De jonge vrouwen leerden hem maar al te graag hoe hij de mooiste kapsels voor Izzy kon creëren. Het heeft enkele uren oefening gekost, maar ondertussen tovert hij de mooiste kapsels op het hoofd van zijn dochter.

Greg is trots op zijn vlechtkunsten, waarvan hij de foto’s op het internet plaatst en daarmee bij veel mensen bewondering oogst: ondertussen heeft zijn Facebookpagina meer dan 28.000 volgers!

Greg is ontzettend trots dat hij nu zelfs een watervalvlecht kan maken!

Als Greg op zoek is naar een nieuwe carrière kan dochter Izzy hem alvast enkele vriendinnetjes als klant bezorgen. Wellicht hebben niet alle vaders de moed om de mooiste kapsels te creëren bij hun dochters – laat staan dat ze het talent ervoor hebben!

DEEL deze geweldige vader met je vrienden op Facebook!


Bron: Facebook / Greg Wickhert’s Dads Guide to Surviving Hair