DIT is wat er gebeurt als je een maand lang 2x per dag een bruin gespikkelde banaan eet.

Bananen! Het zijn niet alleen goedkope vruchten die boordevol voedzame stoffen zitten, maar ze zijn ook heerlijk! Het is geen wonder dat ze het favoriete voedsel zijn van velen, waaronder Elvis Presley en de schattige Minions. Maar omdat ze zo alledaags en toegankelijk zijn, durven we wel eens vergeten dat het echt een superfood is. Terwijl iedereen zich nu naar de plaatselijke groentewinkel rept om bananen te kopen, bekijken wij deze vrucht eens vanuit een andere invalshoek. De kans is groot dat je al wat bananen in je keuken hebt liggen, maar welke kleur hebben ze nu?

banaan

Naarmate bananen rijpen, wordt hun schil bruin en gevlekt. Uiteindelijk worden ze helemaal bruin en zelfs zwart, en gooien we ze weg omdat ze rot zijn.

Maar volgens studies bevatten bananen meer antioxidanten en kanker bestrijdende stoffen naarmate ze rijper worden en meer donkere plekken vertonen. Ongelofelijk! Daarnaast zijn er nog enkele andere geweldige effecten van bananen eten op je gezondheid:

  1. Bloeddruk

De kalium en de lage hoeveelheden natrium in bananen helpen om de bloeddruk te verlagen en beschermen je tegen beroertes en hartaanvallen.

  1. Energie

Bananen zijn rijk aan calorieën en zijn de ideale snack voor het sporten. De vitaminen, mineralen en glycemische koolhydraten zullen je lichaam de energie aanreiken die het nodig heeft en de kalium zal spierkrampen voorkomen.

  1. Maagzuur

Heb je een antizuur nodig? Waarom geen geheel natuurlijke oplossing? Inderdaad bananen zorgen voor de nodige verzachting wanneer je last hebt van maagzuur en zure oprispingen.

  1. Depressie

Bananen helpen om depressies te bestrijden omwille van hun tryptofaan die je serotonine-niveau een boost zullen geven.

  1. Constipatie

Bananen zitten boordevol vezels en dat is goed voor je stoelgang!

  1. Zenuwen

Voel je je een beetje gestrest? Bananen zijn rijk aan vitamine B en dat helpt om de zenuwen onder controle te krijgen.

DEEL deze geweldige gezondheidsvoordelen van bananen met je vrienden op Facebook!


[sociallocker id=”5441″]

[/sociallocker]