Deze vrouw plaatst kartonnen dozen in een “L” vorm in haar keuken. Waarom? Een geniaal idee!

Deze truc combineert twee geniale ideeën: afvalreductie en gelukkige kinderen (wat dan weer tevreden ouders tot gevolg heeft, zowaar drie vliegen in een klap). Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn enkele oude kartonnen dozen en toen we de foto’s zagen wilden we meteen aan de slag gaan.

Rodessa is de naam van de moeder die op dit geniale idee kwam. Ze verzamelde enkele oude kartonnen dozen van verschillend formaat. Eerst maakte ze een L-vorm in de keuken.

keuken1

Dan begon ze de dozen met een dikke viltstift te markeren, waar ze geknipt of gesneden moesten worden. Met een breekmes was deze klus snel geklaard. Haar dochtertje was heel nieuwsgierig wat dit zou worden.

keuken2

Toen was het tijd om te schilderen en te behangen. Wat eenvoudige acrylverf en wat snippers papier deden de klus. Heb je al een idee wat het zou kunnen zijn? De dochter van Rodessa heeft alvast zin om te koken!

keuken3

Inderdaad: het resultaat is een volledig ingerichte keuken voor de allerkleinsten. Pannen, bestek en ander keukengerei, aan alles is gedacht. De rest is pure fantasie. De knoppen van de oven zijn van oude schroeven gemaakt en de handgreep van de ovendeur is een oude dop van een fles.

keuken4

Zelfs aan een gootsteen werd gedacht. Een oude kom doet dienst als gootsteen en de kraan was ooit een zeepverdeler. Wat slim!

keuken5

Om de gasten helemaal te verleiden, hadden we alleen nog een naam nodig en dat was “Audrey’s Café en Restaurant”. Het kleintje was uiteraard zo fier als een gieter met haar gloednieuwe keuken!

keuken6

En zoals je ziet voelt Audrey zich in haar keukentje helemaal in haar element. Ze is alvast ijverig aan het werk om de heerlijkste lekkernijen uit haar koksmuts te toveren.

keuken7

De mama van Audrey had slechts een weekend nodig om het ganse project af te ronden. Maar het plezier dat haar dochter eraan zal hebben, zal zo veel langer duren! Knap gedaan.

keuken8

Welk kind houdt er niet van keukentje spelen? Daarna kan er opgediend worden aan de “grote mensen” tafel. Dit project zal niet alleen de harten van de kinderen sneller doen slaan, maar ook de ouders onder ons inspireren.

DEEL dit project op Facebook!