Deze eenvoudige natuurlijke methode voorkomt snurken, maar kent bijna niemand. Probeer het zelf!

Snurken is zo een van die problemen die de persoon die het doet niet meteen stoort. Maar de persoon die het bed met een snurker deelt, heeft wel een vervelend probleem. En dat zorgt voor slapeloze nachten en ’s morgens heb je het gevoel dat je niet echt uitgeslapen bent. De personen die het vaakst snurken, zijn mensen met overgewicht, die te veel alcohol drinken of die verstopte luchtwegen of vervormde neusschotten hebben.

glas1

Overtollig slijm in de neus kan eveneens een oorzaak zijn. En daar komt onze truc kijken: een zelfgemaakt anti-snurken sapje! Laat de snurkende persoon dit elke avond drinken en de rust en kalmte in bed keert als vanzelf terug.

Je hebt nodig:

  • 2 appels
  • 2 wortelen
  • ¼ citroen
  • 1 verse gemberwortel

glas2

Citroensap heeft een hoog gehalte aan vitamine C. Dit bestrijdt overtollig slijm en reinigt de neus. De gember verlicht dan weer de druk op de neus. En de appelen en de wortelen dragen ook bij tot de reiniging van de neus én ze helpen om dieper te slapen.

Zo doe je het:

Meng alle ingrediënten in een mixer en drink het sap een uurtje of twee voor het slapengaan.

glas3

Als het snurken echter aanhoudt, doe je er goed aan om een dokter te raadplegen. Soms is snurken immers een symptoom van een dieperliggend gezondheidsprobleem.

DEEL deze tip met je vrienden die snurken!