Deze bejaarde fotografeert dagelijks zijn eten in het tehuis. De foto’s zijn schokkend. Zo ga je toch niet met ouderen om?

Jürgen is 63 jaar oud maar is wegens een zware ziekte aan het bed van een verzorgingstehuis gekluisterd. Maar het eten is zo catastrofaal dat hij besloot om er elke dag een foto van te maken en op het internet te plaatsen. Daar stoten de choquerende foto’s op veel protest. Jürgen wilde zijn tehuis niet in diskrediet brengen, maar gewoon de erbarmelijke kwaliteit van de maaltijden onder de aandacht brengen. Vanwege de slechte voeding vermagerde Jürgen tot 45 kg. Hij zou graag wat meer eten, maar dat is niet mogelijk want dan zou er niet genoeg voor de andere patiënten zijn. Deze foto’s moeten ons de ogen openen!

Ondertussen heeft men de man uit het verzorgingstehuis gesmeten en de instelling in kwestie wil geen verdere commentaar geven.

eten1

’s Middags 20 juni 2015 – Aardappelpuree met gemalen vlees (?) en gemalen lever.

eten2

’s Middags 16 juni 2015 – Aardappelpuree met lekkere saus.

eten3

’s Middags 17 juni 2015 – 4 worstjes met een sneetje brood.

eten4

Ontbijt 20 maart 2016 – 2 sneetjes brood – een plakje boter – een beetje jam en drie plakjes worst.

eten5

’s Middags 21 juni 2015 – Aardappelpuree, erwtenpuree, vleespuree, 1/8 liter soep, vanille-ijs en ananassap.

Misschien helpen Jürgens foto’s wel om deze schrijnende toestand onder de publieke en politieke aandacht te brengen. Jürgen wilde met deze foto’s geen hetze creëren. Hij is zich ervan bewust dat heel wat mensen in de gezondheidssector onderbetaald zijn, maar heel erg hard werken. Er zijn er bovendien te weinig. Dit is nochtans zo belangrijk voor onze samenleving. DEEL deze schokkende foto’s en al even belangrijke foto’s.