Deze baby werd misvormd en doof geboren. Als zijn ouders hem zien, nemen ze de ergste beslissing ooit!

Matthew is een kleine jongen die geboren werd in Liberia (Afrika). Hij is doof en lijdt aan een zware misvorming aan zijn mond. Vanaf zijn geboorte is zijn leven in gevaar en moet verschillende operaties ondergaan.

misvormd1

De pasgeborene krijgt meteen ook al met familiale problemen af te rekenen. In zijn thuislanden worden baby’s met afwijkingen als vervloekt beschouwd. De ouders laten dergelijke kinderen vaak al vanaf de geboorte gewoon vallen. Helaas is ook Matthew daar geen uitzondering op en zijn ouders verlaten hem al na vier dagen.

misvormd2

Ze laten de jongen gewoon in het ziekenhuis achter. De overlevingskansen voor de jongen zijn gering, maar dan kruist een dame zijn pad die zijn leven voorgoed zou veranderen.

misvormd3

Haar naam is Cathi, een Amerikaanse verpleegster die humanitair werk verricht in Liberia. Ze is getrouwd met Dan, maar een paar jaar geleden kreeg ze zelf al een grote schok te verwerken in haar leven.

misvormd4

In 2005 wachtte Cathi samen met Dan op de thuiskomst van haar twee jonge kinderen, Andrew, 21, en Christina, 15. Cathi verwachtte dat hun auto elk moment de oprit zou opdraaien.

misvormd5

Maar in plaats daarvan stopte er een politieauto. Die brachten het slechts denkbare nieuws: hun zoon had een ongeluk gehad en hun twee kinderen waren op slag dood. Hun oudste dochter studeerde op dat moment in een andere staat.

misvormd6

Na deze tragische gebeurtenis zocht het stel naar een manier om hun “normale” leven terug te hernemen. Toen nam Cathi het besluit om op humanitaire missie te vertrekken. Ze zegt: “Eigenlijk was het een egoïstische ingeving. Ik deed het om mijn leed te kunnen verwerken.” Ze wilde haar medische kennis delen en zoveel mogelijk mensen helpen.

Cathi komt terecht in het ziekenhuis waar Matthew werd achtergelaten. Zodra ze hem voor de eerste keer zag, smolt haar hart: “Hij had mijn hartje gestolen” herinnert ze zich. Ze ontwikkelt een diepe liefde voor het baby’tje en besluit dat ze Matthew niet zomaar in Liberia kan achterlaten. Ze krijgt toestemming van de overheid om het kleintje terug mee naar de Verenigde Staten te nemen.

misvormd7

Dan vertelt: “Deze kleine jongen gaf ons terug zin in het leven”. Hij onderging nog verschillende ingrepen en volgt ondertussen lessen aan een speciale school, waar hij een van de beste leerlingen is. Matthew zal hun overleden kinderen nooit kunnen vervangen, maar het gaf het stel de kracht om opnieuw liefde te geven in het leven.

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!