De vrouw maakt het tapijt schoon. Wat ze daarbij vindt, zal je waanzinnig woedend maken.

Families zijn wondermooi. Maar soms brengt het ook veel werk met zich. Het is onrechtvaardig dat al dit werk op de schouders van een familielid terechtkomt. Dat vindt ook deze moeder. Ze houdt van haar man en kinderen, maar nu moet er iets van haar hart. Ze doet dat met een eerlijke brief:

tapijt1

“Zolang ik in dit huishouden niet het nodige respect krijg, zeg ik bij deze mijn diensten aan het huishouden op.

Jarenlang wordt alles zomaar als vanzelfsprekend aangenomen, dat ongewenste reclame wordt opgeruimd, dat vuile koffiekopjes worden afgeruimd, dat het beddengoed wordt ververst, dat de vaat wordt gedaan, dat vergeten huiswerk naar school wordt gebracht en dat er eten op tafel komt.

tapijt2

Maar dit weekend was de druppel. Iedereen lachte toen de hond met een stukje mango aan het spelen was. Hij likte eraan, droeg het rond en rook eraan. Jullie keken geamuseerd toe en maakten zelfs foto’s. Ik werd alleen aan mijn lot achtergelaten en wist dat ik dit wel weer kon opruimen.

tapijt3

Ik vond dit stukje fruit dan inderdaad achteraf vol hondenhaar op het tapijt en niemand van jullie had de moeite gedaan om dit op te ruimen.

Kwam nu echt niemand van jullie op het idee om dit op te rapen?

Ik betaal de rekeningen, doe aankopen, onderhoud de tuin en de auto, neem de huisdieren naar de dierenarts, kook de maaltijden, plan jullie vakantie, doe de was – de lijst is gewoon eindeloos.

tapijt4

Het deert me niet om de kattenbak te reinigen en de dode vogeltjes uit huis te halen. Ik doe dit uit liefde want dieren hebben onze verzorging nodig. Maar jullie zijn mijn huisdieren niet.

tapijt5

Ik zou mijn leven geven voor jullie. Elk stap vooruit in de loopbaan van mijn man is een zegen. Maar er is iets veranderd in de loop der jaren. Ik ben op de achtergrond gedrukt. Ik ben meer een huishoudster dan een partner en moeder geworden.

tapijt6

Je zult wellicht protesteren nu en zeggen dat het niet zo is en dat jullie van me houden. Je zult zeggen dat ik een geweldige moeder ben. En dat ben ik ook. Maar dat is het punt niet. Wij zijn een familiebedrijf. Een eenheid met verschillende niveaus en levens die elkaar wederzijds moeten steunen.

Ik nodig jullie uit om met mij samen te werken. Ik zal blijven koken voor jullie omdat ik van jullie hou en dat ook graag doe. Maar vanaf nu doe ik dat alleen als ik dat wil en er zin in heb.

tapijt7

Pizza is een mogelijkheid. Maar iemand anders mag bellen.

Jullie liefhebbende vrouw en moeder.”

Sterke woorden van deze mooie vrouw. Hopelijk verandert er nu ook echt iets in haar huishouden.

DEEL dit belangrijke bericht met je vrienden op Facebook!