De vrienden gaan met de vrouw op uitstap en laten haar daar achter om te sterven. De reden daarvoor heeft me diep ontroerd.

In juli 206 nodigde Betsy Davis 30 van haar beste vrienden en familie uit voor een weekendfeest in een huis in het zuiden van California. De uitnodiging leest: Deze omstandigheden zijn iets wat je nog nooit gezien hebt, en vereisen emotionele hardheid, gerichtheid en openheid.

feest

Ze noteerde ook de enige regel op het feestje: niet voor haar huilen.

In 2013 werd de 41-jarige namelijk gediagnosticeerd met ALS. Deze ziekte is ongeneeslijk en tast het zenuwstelstel aan. Betsy verloor geleidelijk de controle over haar lichaam en dus besliste ze op een glorieuze manier afscheid te nemen, voor een van de eerste personen in California te worden die een dodelijke dosis medicijnen zou innemen.

Inderdaad, deze twee dagen zouden gevuld zijn met plezier en lachen, maar zouden uiteindelijk ook resulteren in haar zelfmoord. Het idee was hard om dragen voor de geliefden van Betsy, maar zoals je hieronder zult zien, zou ze haar “laatste optreden” precies zo organiseren zoals ze dat gewild had.

Het was een moeilijke beslissing om het feestje bij te wonen, maar haar geliefden wilden het voor geen geld van de wereld missen.

Meer dan 30 mensen kwamen uit het hele land naar een landhuis in California gereisd. De gasten bespeelden instrumenten, ze aten pizza van het favoriete restaurant van Betsy en keken naar haar lievelingsfilms.

feest1

Nadat ze geleidelijk aan de controle over haar lichaam verloor, begon ze haar afscheid zorgvuldig te plannen. Tijdens het feest vertaalden de verzorgers haar speech aangezien ze door haar toestand zelf niet meer kon spreken. Maar Betsy kon haar elektrische rolstoel door het huis rollen zodat ze met elk van haar gasten een beetje tijd kon doorbrengen. De gasten konden ook een “Betsy souvenir” mee naar huis nemen, een stukje kunst of een schoonheidsproduct.

betsy2

Niels Alpert, een cinemafotograaf uit New York City, was ook op het feestje en nam deze foto’s om al die prachtige en onvergetelijke momenten vast te leggen. “Voor mij en de andere gasten was het erg uitdagend, maar er bestond geen sprake van dat we er niet zouden zijn voor haar” vertelde hij.

Op het einde van het weekend verzamelde iedereen voor de foto en namen afscheid. Om 6:45 ’s avonds genoot ze van haar laatste zonsondergang en nam een dodelijke combinatie van medicijnen voorgeschreven door haar dokter. Ze werd omringd door haar verzorger, dokter, massage-therapeut en zus.

Vier uur later overleed ze.

DEEL dit aangrijpende afscheid met je vrienden op Facebook!