De rechter vindt het goed. De man die de verkrachter van zijn vrouw doodsloeg handelde correct.

Mamadou Diallo, 61, werd in mei gearresteerd nadat hij een man vermoordde die zijn vrouw had verkracht. De man werd vervolgd voor doodslag omdat hij een ijzeren krik had gebruikt om de verkrachter, een 43-jarige delinquent genaamd Earl Nash, te doden. Volgens de politie drong Nash op 30 mei omstreeks 10 u ’s nachts het appartement van het koppel binnen en sloeg hij de vrouw neer met een stoel. Dan ontkleedde hij haar en begon zijn seksuele lusten op de dame bot te vieren.

nash

De vrouw sloeg er echter in om zich te bevrijden en kon haar echtgenoot bellen die voor het gebouw aan het werk was. Enkele ogenblikken later registreerden de bewakingscamera’s hoe Mamadou het hoofd van de verkrachter insloeg met een ijzeren krik.

Opmerkelijk aan deze zaak is dat zelfs de familie van Nash – de overleden verkrachter – in een brief aan de rechtbank vroeg dat Mamadou zou vrijgepleit worden. En de rechter willigde zijn verzoek dus in … De man werd volledig vrijgepleit van alle aanklachten.

Na de uitspraak verklaarde de man: “Ik wilde de man niet doden. Ik ben niet blij omdat er iemand gestorven is en ik weet dat ik toch altijd met de dood van die man geassocieerd zal worden.”

DEEL als jij dit gerechtigheid vindt!