De ouders fotograferen hun dochter tijdens het spelen. Jaren later worden ze door haar aangeklaagd.

Het publiceren van kinderfoto’s op Facebook is een thema waarover de meningen nogal uiteenlopen. Hoewel vele ouders het onverantwoordelijk vinden om hun kind zo openlijk te etaleren, zijn er ouders die hele fotoalbums van hun kinderen publiceren. Zo ook de ouders van een leerlinge uit Oostenrijk die de hele jeugd van hun dochter op Facebook tentoonspreidden. Tijdens het spelen, baden, op het toilet of naakt in bed – de trotse ouders zien er geen graten in om foto’s op het internet te gooien en met hun meer dan 700 vrienden te delen.

spelen1

Als de dochter op veertienjarige leeftijd op deze foto’s stoot, is ze daar allesbehalve gelukkig mee en vraagt haar ouders om de foto’s te verwijderen. Maar de ouders hebben hier geen oren naar en weigeren. “Ze kennen gewoon geen schaamte en grenzen” zegt het meisje.

Als ze 18 jaar oud is, blijken de ouders nog altijd niet bereid om de foto’s te verwijderen. Het meisje wint juridisch advies in en klaagt haar ouders aan: inbreuken op de privacywetgeving luidt de aanklacht en ze vordert de verwijdering van de foto’s en een schadevergoeding van 3.000 tot 10.000 euro.

De zaak zal in 2017 door de rechtbank behandeld worden. Wordt vervolgd …

Wat is jouw mening hierover?

DEEL dit bericht op Facebook!