De nieuwste cannabispillen zijn zo krachtig, dat ze pijnstillers kunnen vervangen

Overal ter wereld denkt men erover na om marihuana te legaliseren. Maar hoeveel mensen er ook geloven in de gezondheidsvoordelen van cannabis, zijn er minstens evenveel mensen die er tegen zijn. Diegenen die nog twijfelen, zullen met het onderstaande artikel misschien over de streep getrokken worden. Recente studies hebben aangetoond dat een nieuwe cannabis capsule minstens evengoed werkt als de traditionele pijnstillers en ze zelfs allemaal zou kunnen vervangen!

pillen

Effectieve pijnstiller

De Foria Relief Company ontwikkelde een tampon die de pijn van menstruatiekrampen verzacht. Met een aromatische basis van cacaoboter is het een perfect vervangmiddel voor allerhande pijnstillers zoals ibuprofen.

Het werkt door het in te brengen in de vagina waar het de spieren ontspant. Tijdens de menstruatie worden deze immers gespannen en pijnlijk. De gebruikte cannabisextracten bevatten 60 mg tetrahydrocannabinol (THC) en 10 mg cannabidiol (CBD).

THC is al langer gekend als pijnstiller, terwijl CBD voor ontspanning zorgt. Deze combinatie gaat spierpijn en ontstekingen tegen. Het beste is dat je geen last hebt van de psychoactieve eigenschappen, dus je wordt er niet high van!

Wat is de volgende stap?

Momenteel is het alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse staat California. Het project zit momenteel nog in de testfase dus de voor- en nadelen op lange termijn zijn nog niet helemaal te voorspellen.

Het grootste voordeel zou zijn dat dit de huidige pijnstillers, die vaak misbruikt worden, zou kunnen vervangen. Veel te veel mensen zijn vandaag immers afhankelijk van of verslaafd aan pijnstillers.

Heb jij ervaring met cannabis voor medische doeleinden?

Laat het ons weten en DEEL dit bericht met je vrienden op Facebook!


Bron: theheartysoul.com