De moeder vraagt zich af, waarom haar zoon om 2 broodjes voor op school vraagt. Als ze de waarheid ontdekt, is ze geschokt

Josette Duran woont met haar zoon Dylan in Albuquerque (VSA). Op een dag vraagt de jongen om een extra brooddoos. Zijn moeder is verwonderd, maar de leerling antwoordt: “Het is voor die jongen, mama. Hij eet amper tijdens de pauze. Ik denk dat hij geen geld heeft om middag te eten.” Dan verneemt Josette dat de alleenstaande moeder van de vriend van Dylan haar baan verloor.

brooddoos1

De Amerikaanse is verbijsterd. Want ze kent de situatie maar al te goed: “Het raakte me diep, want enkele jaren terug waren mijn zoon en ik zelf dakloos”, vertelt Josette. “We woonden in mijn auto en wasten ons in openbare toiletten. En we hadden niets om eten.” Dus gaf de moeder vanaf die dag haar zoon elke dag twee lunchpakketten mee.

Na verloop van tijd ontdekt de moeder van de vriend van Dylan het gebaar van Josette. Ze zoekt contact met de barmhartige Samaritaan en wil haar geld terugbetalen: “Ik weet dat het niet veel is, maar ik heb ondertussen een nieuwe baan gevonden en ik weet dat je mijn zoon al die tijd te eten hebt gegeven”, zei ze ontroerd. Maar de moeder van Dylan denkt er nog niet aan. In plaats daarvan wil ze nog meer kinderen helpen: ze zamelt 400 dollar in om maaltijden te kopen in het schoolrestaurant voor kinderen die zich dat niet kunnen veroorloven. Wat een geweldige moeder!

DEEL dit onbaatzuchtige gebaar met je vrienden!


Bron: LittleThings.com