De maag van deze vrouw moest verkleind worden. Wat ze in plaats daarvan doet, choqueert de dokters.

Kaitlyn Smith uit Portland (Oregon, VSA) voelt zich niet goed in haar vel. Voor 1,67 m weegt de vrouw 187 kg en wil dringend afvallen – ze wil dit niet alleen voor haar gezondheid doen, maar vooral voor haar mentaal welzijn. De artsen raden haar aan om dringend een maagverkleining te laten uitvoeren, om zo terug een normaal gewicht te krijgen.

maag1

Maar na een slechte ervaring met een onbeleefde chirurg had ze hier nog weinig zin in. Ze zoekt zich liever een lichaamscoach, een persoonlijke trainer en een dieetspecialist. Ze wordt op een strikt dieet gezet en volgt een strak fitnessprogramma. Vastberaden doet ze nu zes keer per week aan sport en volgt nauwgezet haar dieet.

maag2

“Het was allesbehalve eenvoudig” zegt Kaitlyn. “Het zwaarste was het mentale aspect. Ik liet vaak het hoofd hangen en was kwaad op mezelf. Die negatieve gedachten moest ik laten varen.” Ze documenteert haar vooruitgang op de sociale media en wordt al snel een kleine beroemdheid met heel wat volgers die haar steunen in haar strijd. Zelfs een ongevalletje in de gym kon haar niet tegenhouden.

maag3

Het programma werpt zijn vruchten af: in slechts 15 maanden verliest ze een ongelofelijke 94 kg!

maag4

Maar het harde werk zorgt er ook voor dat ze met heel wat overtollige huid zit opgezadeld. Dat maar haar allesbehalve gelukkig. Het hangende vel is niet alleen lelijk, het zorgt ook voor infecties, uitslag, pijn en stank. Nu moet Kaitlyn wel onder het mes, maar ze heeft hiervoor niet genoeg geld. Via het internet start ze een inzamelactie.

Maar dan gebeurt er iets onverwacht: Als de chirurg Dr. Michael Salshauer over haar situatie leest, biedt hij aan om de operatie gratis uit te voeren!

maag5

Gedurende acht maanden lang worden er meerdere operaties uitgevoerd en uiteindelijk wordt er in totaal 15 kg overtollige huid verwijderd.

maag6

Eindelijk voelt Kaitlyn zich goed in haar vel. “Ik ben niet langer verbitterd en depressief. Ik ben vrolijk, lach veel en hou terug van het leven.”

maag7

Dat zien we ook duidelijk op de foto’s: ze straalt van geluk en ziet er echt gelukkig uit!

DEEL deze fenomenale transformatie met je vrienden op Facebook!