De kapper wilde een simpele knipbeurt uitvoeren. Dan ziet hij DIT en haast zich naar het ziekenhuis!

Het is een beangstigende gedachte dat ons leven elk moment voorbij kan zijn, want sommige zaken hebben we gewoon niet in de hand, zoals een mysterieuze ziekte of een auto-ongeluk. Dat mocht John Angerstein, een brandweercommandant, aan den lijve ondervinden toen hij naar de kapper ging.

spoed

Meestal is het John Angerstein die levens red. Als brandweerman deinst hij er niet voor terug om in brandende gebouwen te redden en zijn leven op het spel te zetten om dat van anderen te redden.

John ging zitten en toen zijn kapper rond zijn oor aan het knippen was, merkte hij een bult op. Hij wees de brandweerman hierop, maar hij zij dat hij wel meer bulten op zijn hoofd had zitten en negeerde de waarschuwing.

Later wees nog een andere persoon op een donkere plek op zijn hoofd en dat was de laatste druppel voor hem. Hij maakte een afspraak met zijn dermatoloog om de kwestie voor eens en voor altijd uit te klaren. Daar begon hij zich pas echt zorgen te maken, want de arts zei dat de plek niet veel goed voorspelde. John werd doorverwezen naar het Cancer Center in Houston.

In het centrum bleek dat het in realiteit om een erg agressieve kanker ging die onmiddellijk geopereerd moest worden om zijn leven te redden. Van het ene moment op het andere was het leven van John in gevaar en hij had geen idee wat hem te wachten stond.

Tijdens de daaropvolgende onderzoeken bleek dat de kanker zich nog niet verder verspreid had, zodat de operatie alvast toch iets eenvoudiger zou verlopen. De kanker werd succesvol verwijderd en John kreeg zo een nieuwe kans in het leven.

John waarschuwt mensen nu om altijd naar hun lichaam te luisteren en bepaalde veranderingen niet te negeren. Een vroege opsporing kan een wereld van verschil betekenen als het aankomt op de behandeling van kanker.

DEEL deze belangrijke boodschap met je vrienden op Facebook!