De jonge vrouw snoert haar lijf op bizarre manieren in, totdat het volledig vervormd is. Haar man is tevreden met haar

De liefde drijft ons vaak tot ongewone en soms zelfs extreme dingen. Als je iemand hebt van wie je boven alles houdt, zullen de meesten onder ons alles doen om deze personen te behagen – innerlijk maar ook uiterlijk. Wie wil er uiteindelijk niet dat zijn of haar partner je mooi vindt?

Soms leidt dit verlangen echter tot dingen die sommige mensen raar of zelfs gruwelijk vinden. Dat is ook zo bij Ethel Granger.

snoer1

Ethel werd in 1905 in Cambridgeshire in Engeland geboren. Als jonge vrouw leert ze de astronoom William Arnold Granger kennen en de twee trouwen in 1928. Al voor hun huwelijk vertelde William zijn vrouw over zijn voorliefde voor korsetten en smalle tailles. Eind jaren ’20 geraakte dit echter helemaal uit de mode. De mode werd nu beheerst door lichte kledij en zelfs ietwat mannelijke kostuums voor vrouwen.

snoer2

Ethel wil haar man behagen en begint een korset te dragen.

snoer3

Eerst verlangt William dat ze het korset elke dag zou dragen, maar later zou hij eisen dat ze het ook ’s nachts aandoet.

Het lichaam van Ethel werd strakker en strakker ingesnoerd.

snoer4

Langzamerhand overtuigt William haar ook om andere accessoires te dragen om zijn ideale schoonheidsideaal te bereiken. Extreem hoge hakken en talrijke piercings in haar gezicht beheersen nu haar uiterlijk.

snoer5

Haar taille werd door dit voortdurend insnoeren steeds smaller. Ze haalt met haar taille van 33 cm zelfs het Guinness Book of World Records – welk record tot op heden nog steeds ongeëvenaard is.

Ethel is tot op de dag van vandaag een beroemdheid omwille van haar figuurtje. In september 2011 wijdde de Italiaanse editie van het modetijdschrift “Vogue” nog een hele bijdrage aan deze uitzonderlijke vrouw.

snoer6

Of men het “kunstwerk” van Ethel – of beter gezegd van haar man – mooi vindt, hangt allemaal af van de ogen van de toeschouwer.

snoer7

Of ze er zelf gelukkig mee was, kunnen we haar niet meer vragen, want ze overleed in 1982. We hopen voor haar echter van wel.

snoer9

Maar het blijft een droevige gedachte dat haar man haar blijkbaar niet mooi vond zoals ze was.

DEEL dit opmerkelijke verhaal met je vrienden!