De hond van de 70-jarige wordt in het park doodgebeten. DIT zei zijn dochter via Facebook tegen de bezitter van de aanvallende hond. Recht uit het hart!

Maisie – de kleine hond van Rebecca Chidgeys bejaarde vader – werd in het park door een andere hond aangevallen en stierf aan de gevolgen. Aan de eigenaar van de hond schrijft de vrouw uit het Verenigd Koninkrijk op Facebook deze open brief:

hond1

AAN DE EIGENAAR VAN DE HOND DIE MAISIE DOODDE

Dit. DIT. Dit is wat je deze man hebt aangedaan. Een weduwnaar van 70 jaar met een slecht zicht, een slecht gehoor en andere gezondheidsproblemen. De man die twee dagen daarvoor zijn vrouw had verloren. Mijn moeder. Deze man is mijn vader. En je hebt zijn hart gebroken.

Wellicht vond je het niet nodig om die dag in Buckingham Park je hond aan de leiband te houden toen hij Maisie niet eenmaal, maar TWEEMAAL naar de nek vloog. Deze weerloze hond van nog geen 4 kilogram die nog geen eend kwaad zou doen. Wie de hele wereld voor mijn vader betekende. Je was fout.

Misschien vond je het normaal dat mijn vader JOUW hond niet eenmaal, maar tweemaal van ZIJN hond moest aftrekken. Een man met gezichtsproblemen. Een man die BLOEDVERDUNNERS moet nemen, die gemakkelijk door JOUW hond kon worden gebeten en daar in het park gewoon had kunnen doodbloeden. Je was fout.

Misschien vond je het niet nodig om gewoon op te rotten zonder je gegevens aan mijn vader te geven voor het geval dat JOUW hond ZIJN hond verwond zou hebben. Voor het geval dat JOUW verzekering zou moeten betalen voor iets dat JOUW hond ZIJN hond had aangedaan.

Voor dit alles ben jij heel erg fout.

Ik ben er zeker van dat je de berichten hebt gelezen om meer informatie te krijgen over de eigenaar van de aanvallende hond. De kleine lichtgekleurde hond zonder leiband met de onverantwoordelijke eigenaar. De eigenaar DIE ZICH ZELFS NOG NIET VERONTSCHULDIGDE. Die deze oude man in het park ACHTERLIET, bevend, angstig en bang in plaats van het juiste te doen. Ik denk dat je misschien zelfs nog niet weet wat het juiste is. Of misschien doe je dat wel. En koos je er gewoon voor om dit niet te doen.

We willen niet dat je hond iets overkomt. Nee. Maar misschien moet hij je wel ontnomen worden om te vermijden dat hij zonder leiband en zonder muilkorf nog weerloze slachtoffers maakt. En zeker wanneer het ooit een persoon zou zijn, zoals een KIND bijvoorbeeld. (…)

Mijn vader heeft dit niet verdiend. Maisie heeft dit niet verdiend. Ze verdiende het niet om een maand lang tegen operaties, medicatie en orgaanfalen te moeten vechten om dan vervolgens veel te vroeg van het leven beroofd te worden. Mijn vader verdiende het niet om haar zo te zien lijden. Van haar afscheid te moeten nemen wanneer hij daar niet op voorbereid was.

Ik heb het evenmin verdiend om mijn vader zo te moeten zien lijden. Om hem aan de telefoon te horen huilen toen ik hem zei dat zijn kleine schat nooit nog naar huis zou terugkeren. De hulpeloosheid te moeten voelen om niets te kunnen doen om zijn lijden te verzachten. Eraan herinnerd moeten worden dat deze kleine hond na de dood van mijn moeder nog het enige was dat hij had.

Te moeten zien hoe hij als een klein kind zijn overleden hond omhelsde en zich excuseerde dat hij haar niet had kunnen redden. Dat hij haar zou missen. Dat hij haar nooit zou vergeten. Te zien hoe hij haar favoriete speeltje naast haar neerlegde. Het speelgoedje waar ze altijd mee ging slapen.

hond2

Hij verdiende het niet om zijn hond zo te moeten verliezen. Zij verdiende het niet om zo te sterven.

JOUW BESLISSINGEN hebben dit veroorzaakt.

Jij moet de verantwoordelijkheid voor je hond opnemen. Op openbare plaatsen moet je hem een muilkorf laten dragen. Hem naar een hondenschool brengen. Hem aan de leiband houden. Ervoor zorgen dat dit niet weer gebeurt.

Jij bent verantwoordelijk voor dit verlies. Voor deze pijn. Ik hoop dat je vannacht goed kan slapen als je dit leest.

Want wat je deed was verkeerd.

Neem je verantwoordelijkheid! Alsjeblieft!

Maisie was het enige wat de vader van Rebecca nog had. Dit verlies kan nooit meer rechtgezet worden. Maar misschien dat het baasje in kwestie na het lezen van deze brief toch nog tot betere inzichten komt. DEEL deze aangrijpende boodschap met iedereen die je kent!