De artsen zijn gechoqueerd als ze 10 dagen na de abortus in de buik van de 31-jarige nog een hartslag horen.

Michelle en Ross Hui uit Newbridge (Ierland) zijn dolgelukkig. De ouders van twee kinderen verheugen zich op verdere gezinsuitbreiding, want Michelle is opnieuw zwanger. Zes weken en twee dagen draagt ze het nieuwe leventje al in zich wanneer ze onderweg naar haar werk plots stekende buikkrampen voelt.

baby1

Kort daarop vindt ze bloed in haar onderbroek. Met haar man haast de 31-jarige zich naar het ziekenhuis en daar wordt het ergste vermoeden bevestigd: Meerdere onderzoeken tonen aan dat ze de baby verloren heeft. Michelle en Ross zijn verbouwereerd. Ze vinden troost bij hun twee kinderen.

baby2

De artsen geven haar twee pillen die voor de abortus zorgen – deze zouden haar baarmoeder “reinigen” en infecties voorkomen. De tweevoudige moeder vertrouwt de artsen en slikt de pillen. Na een nacht in het ziekenhuis mag ze alweer naar huis. Daar spreekt ze af met vriendinnen en verdrinkt haar verdriet met een flesje wijn. Michelle deed een zwangerschap om te testen of de gevolgen van de zwangerschap volledig verdwenen waren, maar omdat de test positief bleek, ging ze tien dagen later opnieuw naar het ziekenhuis voor een curettage. Dan gebeurt het onvatbare!

baby3

De artsen van het Rotunda ziekenhuis in Dublin onderzoeken Michelles buik nog een laatste maal voor de curettage en stellen daarbij een hartslag van een levend wezentje vast! Michelle is zwanger ondanks de miskraam en abortus. Bleek achteraf dat het ging om een tweeling, waarbij een als miskraam werd geboren. Hoe de tweede baby heeft kunnen overleven, en alles wat volgde, kunnen de artsen niet verklaren!

baby4

“De arts verliet de kamer en kwam terug met een collega die de onderzoeken herhaalde en dan zei hij: Je zal het niet geloven, maar we hebben een hartslag.” Dat was het beste gevoel dat ik ooit heb gehad” vertelt Michelle. Baby Megan komt gezond ter wereld en verbaasde daarmee zowel de artsen als de ouders.

baby5

Het is onduidelijk of er in de wereld nog een geval als Megan bekend is. Vandaag is de baby 18 maanden oud en kerngezond. Ze is de trots van haar ouders Michelle en Ross, alsook van haar broer en zus Mya, 4, en Noah, 2. Het is onduidelijk hoe men dit tijdens de vele onderzoeken over het hoofd heeft kunnen zien, maar de artsen wijten dit aan de ophoping van vloeistoffen naar aanleiding van de miskraam waardoor ze een en ander niet op de echografie konden zien.

baby6

Haar mama beschrijft haar vandaag als “een crème van een baby” en de ganse familie is overgelukkig dat Megan bij hen is. Want dat ze na een miskraam, een abortus en na het alcoholgebruik van haar moeder nog leeft, is echt een wonder!

baby7

DEEL dit verhaal over Megan met haar ongelooflijke start in het leven als ook jij van deze kleine vechter onder de indruk bent!