De 4 mannen poseren voor de oorlog bij de zee. Als ze 50 jaar later deze foto laten maken, krijgen ze tranen in hun ogen.

50 jaar zijn een heel leven. Maar zo lang hebben Bob Falk (71), Dennis Puleo (69), Tom Hanks (niet te verwarren met de bekende acteur, 69) en Bob DeVenezia (70) elkaar al niet meer gezien. In 1966 waren de 4 mariniers in de buurt van San Diego gestationeerd en werden ze op de oorlog in Vietnam voorbereid. Kort voor ze uitgestuurd werden, ontstond deze laatste foto op het strand.

mannen1

Ondertussen gingen er 50 jaar voorbij. De mannen hebben elkaar uit het oog verloren, gingen in verschillende staten wonen en bouwden een nieuwe leven op. “Ik ben getrouwd en heb een gezin gesticht” vertelt Bob. “Maar nu ik gepensioneerd ben, heb ik veel tijd om aan vroeger terug te denken.” In een fotoalbum vond ik een foto van die goede, oude tijd – en kwam ik op het idee om nog eenmaal met mijn oude kameraden af te spreken. Hij kan alle drie de mannen terugvinden en kan hen overtuigen om nog een keer naar het strand van hun jeugdjaren terug te keren.

mannen2

De veteranen nemen exact dezelfde pose in als 50 jaar geleden. Bob zocht zowaar in zes verschillende winkels tot hij een gestreept shirt had gevonden zoals op de originele foto. De haren zijn vergrijsd, de gezichten verrimpeld en de buikjes niet meer zo strak als toen ze 20 waren – maar het zijn dezelfde mannen. “Dat was een van de beste dagen van mijn leven” zegt Tom, nadat de 4 hadden samengezeten en over hun levens vertelden. Wat een wonderbaarlijke en unieke momentopname! DEEL deze emotionele foto’s met iedereen die je kent!