De 24-jarige houdt haar dode baby in haar armen. Dit zegt ze op Facebook over de moordenares.

De 24-jarige Kristian Guerrero uit de Amerikaanse staat Texas verheugt zich samen met haar echtgenoot Fabian op de geboorte van hun eerste kind. Pas een dag geleden leerde het stel het geslacht van hun baby: een jongen, die rond Nieuwjaar geboren zou worden. Op 2 augustus zijn de zwangere vrouw en haar echtgenoot onderweg naar huis na een avondje uit. Het zou de laatste keer zijn dat ze de 24-jarige Fabian levend ziet.

bed1

Op de snelweg worden ze door een 21-jarige dronken bestuurder frontaal aangereden. Fabian is op slag dood. De zwaargewonde Kristian wordt naar het ziekenhuis afgevoerd waar de dokters op de echo nog slechts een zwakke hartslag van de baby waarnemen. Enkele uren later sterft de ongeboren baby in haar buik. De artsen leiden de bevalling in om de dode baby ter wereld te brengen.

bed2

“Toen ik mijn zoon in de armen hield, voelde ik plotseling een gevoel van vrede” vertelde de jonge vrouw. “Toen ik zijn kleine gezicht zag, voelde ik me een beetje bij Fabian. Het klinkt raar maar het hielp om mijn dode zoon vast te houden. Het was mijn laatste kans om mijn echtgenoot nog eens te zien. Mijn baby was het mooiste wat ik ooit gezien heb.”

bed3

Men kan zich het verlies van deze jonge vrouw nauwelijks voorstellen. Maar Kristian wilde niet dat haar familie voor niets gestorven zou zijn. Op Facebook schrijft ze daarom enkele indringende woorden onder haar foto uit het ziekenhuis:

bed4

“Deze foto toont hoe ik eindelijk mijn zoon kan vasthouden. Zo ziet een ingeleide geboorte eruit, bijna 24 uur na het auto-ongeluk, dat mijn echtgenoot en mijn ongeboren kind doodde. Gewoon omdat iemand het oké vond om dronken achter het stuur te kruipen. Dat is niet oké. Het is oké om een vriend tegen te houden die dronken wil rijden. Het is oké om iemands sleutel af te nemen die dronken wil gaan rijden. En het is oké om iemand te bellen om je naar huis te rijden als je gedronken hebt. Dat is geen teken van zwakte. Het is niet oké om de rest van je leven met het schuldgevoel te moeten leven dat je een gezin verwoest hebt. Dat is het niet waard. Rijd alsjeblieft niet met de auto als je gedronken hebt. Je zet niet alleen je eigen leven op het spel, maar ook dat van alle andere weggebruikers. Ik had op 2 augustus ook kunnen sterven, maar het lot had andere plannen met mij. Ik zal mijn verhaal delen en mensen op dit thema blijven wijzen in de hoop dat anderen van dit leed bespaard zouden blijven.”

Kristian zal voor altijd met deze tragedie moeten leven. Maar hopelijk hebben andere mensen haar boodschap eindelijk begrepen.

DEEL dit belangrijke bericht met je vrienden op Facebook!