De 17-jarige is geschokt als haar haren uitvallen. Maar met deze foto’s bewijst ze wat ware schoonheid betekent.

De 17-jarige Andrea Sierra Salazar uit Texas lijdt aan lymfekanker. Het mooie meisje verliest door de behandelen haar prachtige, donkere haren, waarop ze altijd zo trots was geweest. Maar ze wil zich niet meer wegsteken.

kanker1“Voor de chemo was ik altijd een heel zelfbewust meisje” vertelt de tiener. “Maar dat veranderde allemaal toen mijn haren door de behandeling begonnen uit te vallen. Eerst wilde ik alleen nog foto’s laten nemen met een pruik op. Maar later begreep ik dat ik mij voor niets hoefde te schamen. Ik zou trots moeten zijn over hoe ik eruitzie. Het gaat niet om de uiterlijke schoonheid, maar om het innerlijke. Deze fotoshoot werkte echt inspirerend voor me.”

kanker2

Andrea wil zo andere meisjes die ook chemo ondergaan moed geven. “Ik zie al die meisjes en zie in hun ogen dat ze zich niet meer zelfbewust voelen. Ik wil aantonen dat uiterlijkheden niet de persoon bepalen, maar wie ze zijn.”

kanker3

“Wat werkelijk telt is hun innerlijke pracht en hoe men met andere omgaat. Als je een goede, vriendelijke mens bent, straal je dat ook uit. De kanker kan me er niet van weerhouden om een prinses te zijn.”

DEEL deze inspirerende boodschap met je vrienden op Facebook!