Complete familie sterft, nadat een jonge vrouw een eenvoudige fout in de keuken maakt.

Maria Chelyseva werd wees op achtjarige leeftijd toen vier van haar gezinsleden overleden door het inademen van de dampen van rotte aardappelen. De familie uit Tatarstan in Rusland bewaarde tijdens de winter de aardappelen in de kelder, maar ze waren allemaal over datum. Maria’s vader, moeder, broer en grootmoeder werden gedood, een voor een, toen ze de kelder wilden betreden waar de giftige gassen zich opgestapeld hadden.

aardappelen1

Mikhail Chelyshev, 42, ging in de kelder kijken en kwam niet terug. Toen was het de beurt aan Anastasia, zijn vrouw, maar die stond hetzelfde lot te wachten. Dan was het de beurt aan de zoon Georgy, 18, en vervolgens moest ook de grootmoeder Iraida eraan geloven. Deze laatste liet de deur open, waardoor de giftige dampen konden ontsnappen en waardoor Maria kon overleven.

aardappelen2

“Het arme meisje vond de lijken” vertelde een lokale onderzoeker aan de Daily Mail.

aardappelen4

Minder dan een half jaar later werden er in Siberië nog eens vier werklieden gedood toen die verplicht werden om met rotte aardappelen te werken. Aardappelen bevatten glycoalkaloïden – dit zijn toxische stoffen die verantwoordelijk zijn voor de rijping van de aardappel en zich onder de schil concentreren. Ze kunnen diarree, hoofdpijn en in sommige gevallen ook de dood veroorzaken. Het koken van aardappelen vernietigt deze stof grotendeels.

aardappelen5

DEEL dit opmerkelijke nieuwsbericht op Facebook!