Bizar! Als de vader de spiegel niet had verplaatst, had hij nooit DIT geheim van zijn overleden dochter ontdekt.

18Athena Orchard uit Leicester in Engeland is een vrolijk, prachtig meisje. Ze houdt van sport en bovenal van boksen. Met overgave zorgt ze voor haar 6 zusjes en 3 broertjes. Kort voor Kerstmis ontdekt de 12-jarige een buil op haar hoofd. Ze denkt er niet echt over na – tot ze in de keuken in elkaar zakt. De artsen geven haar de schokkende diagnose: botkanker.

spiegel1

Een schok voor het jonge meisje en haar familie. Tijdens een 7 uur durende operatie wordt de tumor uit haar ruggenwervel verwijderd. Daarna volgt een zware chemotherapie. Ze verliest al haar haren. Zij, die vroeger zo van energie bruiste, is zo zwak dat ze haar bed niet meer uit kan. “Ze bleef altijd zeer optimistisch en zei me dat we niet mochten huilen” vertelt haar moeder Caroline. “We wisten dat de kanker zeer agressief was … Ze heeft zo lang gestreden, zo lang ze kon.” Maar kort naar haar dertiende verjaardag sterft ze in het bijzijn van haar familie.

spiegel2

Een paar dagen na haar overlijden ruimt haar vader Dean haar spulletjes op. Als hij haar spiegel verschoof, ontdekt hij iets op de achterkant. Het is van boven tot onder beschreven. Het is een boodschap van zijn overleden dochter. “Ik kon het niet geloven. Het waren meer dan 3.000 woorden” vertelt de vader van het gezin. “Ik was er kapot van. Ik begon de boodschap te lezen, maar na enige tijd werd het me teveel – het brak echt mijn hart.”

spiegel3