Bijzonder! Dit 8-jarige kind wordt voor meisje uitgemaakt, terwijl het iets moois en speciaals doet. Jij zou hem erom prijzen.

Het begon allemaal erg onschuldig: de toen 6-jarige Christian McPhilamy had op de televisie een reclamespot gezien. Dat zou zijn leven veranderen.

jongen1

Uit een reclamespot van een kinderziekenhuis leert Christian dat kinderen die aan kanker lijden ook geen haar meer hebben. Nadat zijn moeder hem daar een aantal zaken over vertelde, besloot Christian al het mogelijke te doen om de arme kinderen te helpen. Op zijn geheel eigen manier.

jongen2

Sindsdien liet Christian zijn haar groeien. 2 jaar lang zou hij het niet laten knippen. De reden: hij wilde zijn haar doneren om pruiken voor kinderen met kanker mee te maken. Een prachtig idee.

jongen3

En Christian hield woord. Hoewel hij gepest en getreiterd werd – vele kinderen lachten hem als “meisje” uit – liet hij zich niet ontmoedigen tot zijn haar de vereiste lengte van 25 cm had. Zelfs vele volwassenen hadden geen begrip voor de jongen die zijn haar lang droeg. Enkelen boden hem zelfs geld aan om zijn haar te laten knippen. Deze mensen hadden duidelijk niet begrepen waar het om ging.

jongen4

Eindelijk breekt dan de grote dag aan: Christians haar was lang genoeg. Hij maakte vier vlechten, sneed ze af en schonk ze aan “Children With Hair Loss”. En nu verspreidt zijn verhaal zich als een lopend vuurtje. De hele wereld is ontroerd over zijn nobele daad.

jongen5

jongen6

Kinderen hebben vaak de beste ideeën. Christian bewijst dat men ook zonder geld iets groots kan doen. Bewonderenswaardig hoe deze jongen zich voor de goede zaak inzette, zonder zich om zijn eigen uiterlijk te bekommeren. DEEL dit prachtig verhaal met iedereen die je kent!