Bende dwingt een 12-jarige te kiezen tussen doden of gedood worden

Een 12-jarige Nicaraguaanse jongen werd van een brug gegooid omdat hij weigerde om een vreemde te vermoorden. Een groepje tuig omsingelde Angel Ariel Escalante Perez toen hij van school naar huis wandelde. Ze gaven hem een pistool en plaatsten hem voor een hartverscheurende keuze: een buschauffeur doodschieten of zelf gedood worden.

bende1

Angel, wiens vader zelf een buschauffeur is, weigerde en zei hen dat ze zijn leven dan maar moesten nemen. Dan gaven de criminelen hem nog een laatste keuze: ze konden hem van een brug gooien of hem met machetes in stukken hakken. Hij koos de brug.

Vervolgens gooiden ze hem van de 135 meter hoge Incienso Brug naar beneden, een van de langste en hoogste bruggen van Centraal-Amerika. Angel belandde in de bosjes en overleefde op miraculeuze wijze. Zijn familie vond hem 72 uur later en brachten hem naar het ziekenhuis, waar hij 15 dagen later aan zijn verwondingen overleed.

Volgens de dokters had hij meer overlevingskansen gehad, moesten ze hem eerder gevonden hebben.

Latijns-Amerikaanse bendes rekruteren vaak jonge kinderen voor hun bendes om wapens en drugs te smokkelen. Indien deze kinderen weigeren, worden ze zoals in het geval van Angel, brutaal vermoord.

DEEL dit opmerkelijke bericht met je vrienden!Bron: America Now en The Mirror