Bemoeizieke vrouw zegt mama tijdens het winkelen dat ze haar kind niet zo moet “verwennen.” Haar antwoord is helemaal raak!

Ze had het niet zien aankomen. Toen ze met haar babymeisje Grace aan het shoppen was, werd Kelly Dirkes onderbroken door een volstrekte onbekende. De bemoeizieke vrouw had het op Dirkes gemunt.

baby1

De vrouw beschuldigde de moeder ervan dat ze haar dochter “verwende” en begon Dirkes de les te spellen over hoe haar baby nooit onafhankelijk zou kunnen zijn omdat ze haar kind bedierf.

De meeste mensen weten wel dat je niemand moet beoordelen zonder de achtergrond te kennen, maar deze vrouw kon zich blijkbaar niet bedwingen. Maar Dirkes ging op een geniale manier met de situatie om.

De moeder deelde een brief op Facebook waarin ze uitlegt waarom het zo belangrijk is om haar dochter “te verwennen”. Niemand kon immers weten wat Grace had doorgemaakt sinds haar geboorte tot het moment dat ze voor het eerst door haar mama werd vastgehouden.

“Geachte vrouw in Target,

Ik heb het al wel eens gehoord, weet je. Dat “ik die baby verwen”. Je was er stellig van overtuigd dat ze nooit zelfstandig zou zijn. Ik heb geglimlacht, haar hoofdje gekust en shopte verder.

Als je maar eens wist wat ik weet.

Als je maar eens wist dat ze de eerste 10 maanden van haar leven in een kille, stalen wieg lag, met niets anders dan op haar vingers zuigen om haar te troosten.

baby2

Als je maar eens wist hoe haar gezicht eruitzag toen ze me in het weeshuis voor de eerste keer in mijn armen legden om haar te wiegen. Niemand had haar ooit zo vastgehouden en ze had geen idee wat ze moest doen.

Als je maar eens wist hoe ze voordien in haar wiegje lag, wakker werd en nooit huilde – omdat er toch nooit iemand zou komen kijken.

Als je maar eens wist dat angst standaard deel uitmaakte van haar leven, samen met het aanbotsen van haar hoofdje tegen de metalen stangen van de wieg.

baby3

Als je maar eens wist dat deze baby hartverscheurend “onafhankelijk” is – en hoe we minuten, uren, dagen, weken, maanden en jaren doorbrengen om het deel van haar hersenen dat “trauma” en “niet veilig” roept te overschrijven.

Als je maar eens wist wat ik weet.

Als je maar eens wist dat deze baby nu zeurt als je haar neerzet in plaats van wanneer je haar oppakt.

baby4

Als je maar eens wist dat deze baby haar longen eruit schreeuwt ’s ochtends en na haar dutje, omdat ze weet dat ik haar uit haar wiegje zal nemen om haar luier te verversen.

Als je maar eens wist dat deze baby nu liever in de armen van mama of papa slaap in plaats van helemaal alleen.

Als je maar eens wist dat deze baby iedereen deed huilen toen ze de eerste keer zelf naar troost zocht.

Als je maar eens wist wat ik weet.

baby5

Die baby verwennen is de belangrijkste opdracht die ik altijd zal hebben en het is een voorrecht. Ik zal haar zelfs een beetje langer dragen – of zolang ze dat zelf wil – omdat ze leert dat dit veilig is. Dat ze bij ons hoort. Dat ze geliefd is.

Als je maar eens wist.”

DEEL dit verhaal om deze moedige moeder te steunen!