Babyjongetje wordt geboren met zijn brein buiten zijn schedel en verbaast artsen door te blijven leven

Het is best een wonder dat baby Bentley Yoder nog leeft. Hij werd geboren met zijn hersenen uit zijn schedel.

brein1

Een echo had dit tijdens de zwangerschap al uitgewezen en de dokters adviseerden om abortus te plegen. Deze zeldzame, genetische afwijking is beter bekend als encefalocele. Doordat de schedel niet goed gevormd wordt, kan de baby in de regel niet lang na de geboorte overleven, en als ze dat wel doen, zijn er normaal geen cognitieve functies mogelijk.

De ouders waren verwoest toen ze het nieuws vernamen. Niettemin beslisten Sierra en Dustin Yoder om de zwangerschap verder te zetten. Al was het maar een uurtje of twee, ze wilden hun baby absoluut vasthouden.

Enkele maanden later beviel Sierra en 36 later was de baby nog steeds in leven. Ze konden hem zelfs meer naar huis nemen, maar hij was vaak ziek en moest dan ook dikwijls terugkeren naar het ziekenhuis. Hoewel hij aan een beademingsmachine lag, begon hij stilaan wel open te bloeien.

brein2

De dokters waren al verbluft, maar daar eindigde het nog niet. De jongen gebruikte zijn hersenen die door een membraam werd beschermd tegen invloeden van buitenaf. Iedereen was geschokt toen Bentley zeven maanden oud werd en uitgroeide tot een vrolijk kind.

Hij zag er nog schattiger uit toen er haar rond het hersenvlies begon te groeien.

brein3

Hoe dan ook staan er nog ernstige complicaties te wachten. Het Boston Children’s Hospital probeerde om de hersenen terug in de schedel te laten zakken.

brein4

Pas een maand na de eerste operatie kon hij zijn hoofdje optillen. De jongen at goed en hij zou snel weer de oude zijn.

brein5

Dokters voorspellen hem een veelbelovende toekomst!

DEEL dit wonderbaarlijke verhaal met je vrienden!

    Bron: YouTube en Daily Mail UK