Als de baby ter wereld komt, ziet deze eruit als een brandslachtoffer. Waarom bewaart de gepeste moeder haar geheim?

Waarschuwing: Dit artikel bevat foto’s van een baby met een verminkte huid die voor sommige personen schokkend zouden kunnen overkomen.

Als Danni Latham uit het Engelse Sutton Coldfield op 20 juli 2014 van haar dochter Isla bevalt, verheugt ze zich op het leven samen met haar kleine meisje. Ze wilde niets liever dan kinderen. Geen enkele echografie had uitgewezen dat er iets verkeerd zou kunnen lopen. Maar als Danni haar baby eindelijk in de armen kan nemen, merken de artsen dat er iets niet klopt. De 4 kg wegende baby schreeuwt het uit van de pijn.

De baby heeft geen huid op haar handen en voeten. De artsen denken dat het om een infectie gaat en denken dat een behandeling met medicijnen wel zal helpen. Uiteraard vertrouwt de moeder het oordeel van de dokters en weet niet wat haar nog te wachten staat.

Danni wordt midden in de nacht wakker wanneer de artsen in het ziekenhuis panisch rond het bedje van haar dochter staan. De verwondingen van Isla zijn dramatisch verslechterd en ze verkeert in levensgevaar. Niemand in het ziekenhuis had zoiets ooit al gezien. De medicijnen hadden meer kwaad dan goed gedaan. Haar lichaampje staat nu helemaal onder de zweren en blaren. Danni vreest voor het leven van haar dochter want geen enkele crème of zalf schijnt te werken. De artsen zeggen dat Isla niet ouder zal worden dan zes weken.

Eindelijk volgt dan toch de diagnose die alles verklaart: Isla lijdt aan epidermolysis bullosa (EB), een genetische huidziekte. De patiënten worden ook wel eens “vlinderkinderen” genoemd omdat hun huid zo broos is als de vleugels van een vlinder. De minste wrijving zorgt voor bloedingen en wondjes. De ziekte is ongeneeslijk.

Er bestaan levensbedreigende vormen van EB, maar gelukkig lijdt Isla aan een lichtere variant van de ziekte. Niettemin breekt voor de moeder en haar dochter een harde strijd aan.

Op erge dagen is de aandoening voor het kleine meisje nauwelijks te verdragen. Ze weent veel, de pijn houdt urenlang aan, en de moeder doet alles om de pijn voor haar dochter toch een beetje te verzachten. Maar het is niet alleen de pijn die hun leven beïnvloedt. Vele mensen spreken Danni op straat aan, beledigen haar en zeggen zelfs dat ze haar eigen kind mishandelde. Omdat de verwondingen van Isla eruitzien als brandwonden denken heel wat mensen dat ze haar dochter te lang in de zon heeft laten liggen.

Deze hindernissen hebben moeder en dochter echter tot een onverslaanbaar team gemaakt. Isla is vandaag 2 jaar oud en ze hebben de prognoses van de artsen afgestraft. Elke dag trekt de moeder het vocht uit de zweren van haar dochter, smeert haar in met medische lotion en legt verband om haar wonden.

Als Danni ziet hoe haar dochter elke dag tegen haar lot vecht, weet ze dat het allemaal de moeite loont, want de mooie momenten met Isla zijn onbetaalbaar. Danni zou alles doen voor haar vlindermeisje. Ze zetten een donatiecampagne op om haar kind zoveel en zo goed mogelijk te kunnen helpen. Want de behandelingen die haar dochter moet ondergaan, zijn ontzettend duur.

Samen zullen ze in alles slagen en de wereld tonen dat Isla ondanks haar ziekte toch een mooi leven kan leiden. Na jaren van stilzwijgen treedt ze nu toch in de openbaarheid want ze weet dat ze op deze manier haar dochter en andere patiënten het beste helpt.

DEEL dit bericht met je vrienden op Facebook!


Bron: LittleThings.com, Facebook/Danni Latham en GoFundMe.com