Als zijn 34-jarige vrouw sterft, gedraagt dit ziekenhuis zich zoals het hoort richting de echtgenoot

Na een zware astma-aanval stierf de 34-jarige Laura Levis in Cambridge in het plaatselijke ziekenhuis, het “CHA Cambrigde Hospital” in de Amerikaanse staat Massachusetts. Haar echtgenoot en weduwnaar Peter DeMarco schreef een open brief aan het ziekenhuis om hen voor de laatste dagen met zijn vrouw te bedanken:

“Als ik begin te vertellen over de 7 dagen dat jullie mijn vrouw Laura Levis behandelden, onderbreken mijn vrienden en mijn familie me om te zeggen dat het al de 15e keer is dat ik het herhaal.

We hebben het over dokters, verpleegsters, ademhalingsspecialisten, sociale werkers, zelfs het schoonmaakpersoneel.

‘Hoe herinner je hun namen?’, werd me gevraagd.

‘Dat doe ik niet’, antwoordde ik.

Iedereen van jullie die Laura behandelde, was zo professioneel, maar toch met heel veel waardigheid en zachtaardigheid.

Zelfs al kon ze jullie niet horen, toch zeiden jullie elke keer als ze een prikje kreeg dat het misschien een beetje pijn kon doen.

Jullie spreidden een dekentje over haar, niet alleen om haar lichaamstemperatuur te regelen, maar ook gewoon wanneer het een beetje koud was in de kamer.

Mijn schoonvader, die zelf dokters is, voelde zich betrokken bij de behandeling en ik kan jullie niet vertellen hoeveel dat voor hem betekende.

Hoe vaak zijn jullie niet komen horen of ik oké was of iets nodig, van een drankje, schone kleren of een warme douche, tot zelfs gewoon iemand om even mee te praten?

Hoe vaak hebben jullie me niet omhelsd toen ik een hoopje ellende was? Of hoe vaak hebben jullie niet gevraagd naar het leven van Laura en wat voor een persoon ze was? Hoe vaak brachten jullie het slechte nieuws met medelevende woorden en tranen in de ogen?

Ik zal het laatste uur met haar voor de rest van mijn leven herinneren. Het was zo intens en sterker dan wat ik ooit al gevoeld had. Toen viel ik in slaap. Het was een geschenk. Echt, daar moet ik jullie allemaal voor bedanken.

Met mijn eeuwige dankbaarheid en liefde.

Peter DeMarco”

Wat mooi dat het ziekenhuis de echtgenoot van Laura en haar familie in deze laatste zware uren konden geven wat ze zo hard nodig hadden: medeleven en begrip. Iedereen die zo een bittere tijd doorbrengt, wenst en verdient zo een liefdevolle behandeling.

DEEL dit aangrijpende bericht met je vrienden!


Bron: NY Times en LittleThings.com