Als je ooit deze mot ziet, deins dan terug en ga zo snel mogelijk naar een veilige plek

Je ziet motten waarschijnlijk als onschuldige, maar weliswaar ietwat smerige creaturen. Maar er is een soort van deze vliegende insecten waar je voor moet uitkijken. Verschillende motten, beter gekend als vampiermotten, voeden zich met het bloed van mensen en dieren. Niet omdat ze moeten, maar omdat ze ervan houden.

mot

De vampiermotten kwamen oorspronkelijk voor in Maleisië, de Oeral en het zuiden van Europa, maar hebben zich ondertussen naar alle uithoeken van de wereld verspreidt. Door de toenemende stijging van de temperaturen komen ze nu bijvoorbeeld ook in het noorden van Europa voor.

Hoe zuigen deze motten je bloed op?

Deze vampiermotten beschikken over dezelfde snuit als muggen om door het menselijk huidweefsel te boren. Anders dan muggen zuigen alleen de mannelijke exemplaren het bloed op van mensen en zoogdieren.

De beet van een vampiermot is ernstiger dan die van een mug, maar op zich is er minder kans dat ze dodelijke ziektes overdragen.

Het eigenaardige is dat ze dit bloed niet nodig hebben om te overleven. Ze doen het gewoon omdat ze het LEUK vinden. Ze kunnen ook het sap van fruit opzuigen, maar ze doen het bij mensen omdat ze het kunnen …

“Het bloed zuigen, kan verschillende minuten duren”. Wetenschappers beweren zelfs dat dit proces tot 20 minuten tijd in beslag kan nemen!

Bekijk de onderstaande video om meer te leren over deze motten en DEEL dit bericht met je vrienden op Facebook!

    Bron: YouTube