Als er niemand op het verjaardagsfeestje van de 9-jarige komt opdagen, gaat oma over tot drastische maatregelen.

Gerald Hamilton uit Indiana keek heel erg uit naar zijn verjaardagsfeestje voor zijn negende verjaardag. Hij had naar alle 30 klasgenootjes een uitnodiging gestuurd en 12 kinderen hadden bevestigd dat ze zouden komen. Maar op de verjaardag zelf kwam er niemand opdagen. De oma van Gerald, Amelia, was diepbedroefd en boos.

oma1

Omdat Gerald een aantal operaties aan zijn schedel moest ondergaan, heeft hij een beetje achterstand op de rest van zijn leeftijdsgenoten. Dat zou iedereen moeten aanvaarden als anders en uniek, maar de ouders van zijn klasgenootjes zien dat blijkbaar anders.

oma2

Het meest hartverscheurende moment was toen ze de taart wilden aansnijden – Gerald wilde immers nog “even” wachten in de hoop dat er toch nog iemand zou komen. Toen de moeder de ouders van de klasgenoten om een verklaring opbelde, kreeg ze het volgende antwoord:

“Onze kinderen kunnen niet met je zoon spelen omdat hij zo anders is.”

oma3

 

Dat maakte Amelia nog bozer. Ze besloot niet bij de pakken te blijven zitten en deelde het verhaal van Gerald op Facebook.

oma4

En de reacties waren overweldigend: vanuit het hele land en de wereld kreeg Gerald verjaardagskaarten toegestuurd!

Het is echt een schande hoe deze ouders reageerden. Gerald heeft net als elk ander kind recht op een onbezorgde jeugd. Het is niet omdat hij “anders” is dat hij niet met leeftijdsgenootjes zou kunnen of mogen spelen.

DEEL zijn verhaal als je het hiermee eens bent!