Als de vader van de tiener plotseling sterft, wordt ze wakker en is haar lijf bedekt met bijzondere rode stippen

Giorgia Lanuzza uit Engeland is een gelukkig 13-jarig meisje. Ze heeft een heleboel vrienden en houdt van haar familie. Maar een onverwachte tragedie zou haar leven voorgoed veranderen: de vader van Giorgia overlijdt in een tragisch ongeval. Haar wereld stort ineen. Ze had een zeer hechte band met haar vader en Giorgia kan het gewoon niet geloven dat hij er niet meer is.

plekken1

Het verlies is al moeilijk genoeg om dragen. Als haar armen en benen plotseling ook nog eens vol vreemde rode plekken staat, is het meisje ten einde raad. De vlekken jeuken ontzettend hard en haar huid bladdert af.

Aanvankelijk dacht ze nog dat het om een soort uitslag ging, maar de plekken breiden zich al snel uit over haar hele lichaam. De huisarts stelt vast dat Giorgia aan een agressieve vorm van psoriasis lijdt. Dit is niet besmettelijk, maar evenmin geneeslijk, en breekt voornamelijk in stresssituaties uit.

De toestand van het meisje wordt alsmaar erger, totdat 97 procent van haar lichaam aangetast is met de rode plekken. Uit schaamte bedekt ze haar lichaam voortdurend. Helaas werd het jonge meisje evenmin gespaard door pestkoppen op school, wat haar schaamtegevoel alleen nog maar versterkte.

Haar hele jeugd wordt ze gepest en belachelijk gemaakt. Onbekenden op straat staren haar aan en laten openlijk hun afkeer blijken. Maar hoe meer ze onder dit soort pesterijen lijdt, hoe erger ook de uitslag wordt.

“Ik voelde me na verloop van tijd zo slecht en beschaamd dat mijn hele leven een puinhoop werd”, vertelde Giorgia.

plekken2

Giorgia had er op zeker ogenblik echter genoeg van om als een buitenaards wezen behandeld te worden. Ze besluit haar psoriasis niet langer als een vloek te beschouwen, maar als een onderdeel van wie ze is.

Ze jaagt haar eeuwige droom na om fotografe te worden. Ze maakt foto’s van zichzelf en van haar lichaam en publiceert ze op haar Facebookpagina en andere sociale mediapagina’s. Ze werkt bovendien als model voor een fabrikant van zalven tegen psoriasis en wil andere patiënten zo een hart onder de riem steken.

“Ik weet dat mijn vader trots op mij geweest zou zijn. Nu ik eindelijk mijn psoriasis aanvaard heb, wil ik andere helpen om hetzelfde te doen”, vertelt de jongedame.

“We hebben dan wel misschien een ziekte waardoor we er een beetje anders dan andere vrouwen uitzien, maar we blijven mooi.”

DEEL dit bericht om bewustwording te verspreiden over psoriasis!

Bron: YouTube, LittleThings en Facebook