90-jarige met terminale kanker weigert de behandeling en kiest in plaats daarvan voor een wereldreis

Ze had net haar echtgenoot Leo verloren, met wie ze 67 jaar gelukkig getrouwd was. Enkele dagen later wees een urinetest uit dat ze een kankergezwel in haar baarmoeder had. Norma, die nog om het verlies van haar echtgenoot rouwde, was geschokt. Ze was niet voorbereid om nog meer slecht nieuws. Terwijl de dokters haar overlaadden met opties sloegen de gedachten van Norma op hol.

Hoewel een operatie en chemo de meest voor de hand liggende keuzes zijn in dergelijk geval had Norma een ander idee. Ze was uitgeput en moest er even tussenuit.

Ze keek recht in de ogen van haar dokter en zei: “Ik ben 90 jaar. Ik ben ervandoor!”

oma1

De dokter was verbluft van haar reactie en zei: “Als dokter zien we elke dag hoe een kankerbehandeling eruitziet. Bestraling, verzorgingstehuizen, de vreselijke neveneffecten en eerlijk gezegd, bestaat er geen garantie dat ze de eerste operatie zal overleven. Norma doet precies wat ik in haar plaats ook zou gedaan hebben.”

Ze droomde er altijd van om een reis rond de wereld te maken en dit was de laatste kans die ze daartoe zou krijgen. Norma had een paar dingen die ze van haar bucket lijstje moest schrappen!

Nadat ze haar beslissing met haar zoon, schoondochter en de rest van de familie had besproken, beslisten deze laatsten dat ze haar niet alleen konden laten reizen.

Ze vergezelden haar tijdens de hele trip!

oma2

De volgende zes maanden reisden ze door heel Amerika in een camper. Ze bezochten ook andere werelddelen zoals China.

Gelukkig ondervond Norma geen pijn van de tumor. Sterker nog, ze voelt zich zelfs merkelijk beter!

oma3

Norma en haar familie bezochten verschillende parken zoals Yosemite. Ze namen ook foto’s bij de Rocky Mountains, genoten van cajun eten in New Orleans en namen zelfs deel aan een traditionele Amerikaanse inheemse ceremonie.

oma4

Ze gingen zelfs op ballonvaart boven Florida!

oma5

Ondanks het verlies van haar echtgenoot en haar kanker is ze altijd positief gebleven. Haar optimisme is aanstekelijk!

“Blijf elke dag bidden en God zal voor je zorgen, zelfs al voelt het aan alsof je niet meer voor jezelf kunt zorgen.”

oma6

Norma deelt ook een belangrijk advies over iets wat ze tijdens deze reis leerde. “Verhalen vertellen, helpt echt” zegt ze.

Tot slot moedigt ze iedereen aan om gewoon “te blijven gaan, elke dag weer, dat is het zowat.”

oma7

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden op Facebook!